Ha шопинг в Одрин и Лозенград

Категория еднодневни
Месец юли

Дата: 18.07.2020 г

Цена: 32 лв.

Тръгване от Варна 3:00 ч.,ул.”Антим” I;Около 5:00 ще направим кратка почивка в Слънчев Бряг на  бензиностанция „Лукойл”.

   Пристигане в Одрин

Одрин  е град в турската част на Тракия, близо до границите с България и Гърция. Градът е административен център на едноименния вилает и има славата на отличен университетски център

Всички основни улици в Одрин започват от централния площад, който е заобиколен от три имперски джамии – Селимие, Уч Шерефели и старата джамия Талат Паша Булвари.

Вероятно първото нещо, което ви идва наум за продължение на заглавието „Одрин – градът на…”, е евтиният прах за пране. Обикновено освен прах за пране от там се купува омекотител, тоалетна хартия, баклава, локум и кори за баница от складовете; както и дрехи от аутлетите .

Посещение на търговски център –MARGI OUTLET .

Посещение на склад за перилни и почистващи препарати

 

 Посещение на джамията „Селимие” –едно от чудесата на османската архитектура

Свободно време за обяд,разглеждане на базара към джамията,Безистена-голямата пешеходна търговска улица.

    Посещение на търговски център KIPА

Отпътуване за Лозенград

 

Лозенград  е град в Турция, административен център на едноименния вилает Лозенград.

Разположен е  в европейската част на днешна Турция. Само на 20 минути от красивото и уютно Малко Търново, в политите на все още борещата се да е дива –  Странджа планина.  Турците са го нарекли Къкларели, а гърците – Саранда Еклисиес – 40-те църкви. Офицално днес си е с турското име.

 

   Пристигане в Лозенград и свободно време за покупки на турски сладкиши и деликатеси .  Отпътуване за България

Пристигане във  Варна късно вечерта.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • Водач от агенцията;
  • медицинска застраховка;

 

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер;
  • Застраховка за лица от 70 г. до 79.99 г.- 2 лв;

 

Необходими документи: международен паспорт; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие- по 2 броя. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Туроператорът си запазва правото на промяна последователността на посещаваните обекти!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100002625, гр. Варна.

  • Дни Място Времетраене: