Шопинг в Одрин и Чорлу на 21.07 – 22.07.2018 г.

Категория чужбина
Месец юли

Дата:21.07.-22.07.2018 г.

Цена:137 лв

Програма :

1 ДЕН  Тръгване от Варна 04:30 ч.,ул.”Антим” I;Около 06:30 ще направим кратка почивка в Бургас на бензиностанция OMV.

Пристигане в Чорлу – градът славещ се с кожарската и шивашка промишленост около 12.00ч.

Важен промишлен център на Турция известен с множеството си фабрики за производство на дънкови облекла,кожи,килими,спално бельо и др.Ще посетим магазините на най-добрите и качествени заводи около Чорлу –търговски център Авантаж,   Мол ОРИОН, където се намират представителни магазини на повечето фабрики в града – Mavi Jeans, U.S. Polo, Koton, Defacto, Nike, Adidas, LC Waikiki, Madame Coco и др.Следва „ТАЧ”-магазинът за качествено спално бельо,халати за баня,детски комплекти,пердета и др.

Около 17.30 ч.отпътуваме за Одрин.Настаняване в хотела.Свободно време.

2 ДЕН  Закуска.Ще посетим Музеят на здравето – огромен впечатляващ комплекс,построен през 15 в. от османския султан Баязид II на брега на р. Тунджа.Основната част от комплекса е болница,но в него има още джамия,приют за гости,медицинско училище (медресе),турска баня,кухня.Днес музеят е интересно историческо място.Восъчни фигури по подобие на Мадам Тюсо пресъздават историята на древната медицина.

След тази приятна разходка се  отправяме на пазара за прахове и омекотители,ще разгледаме и най-старата българска църква в Одрин „Св.Константин и Елена” построена през 1869 г.

Следва и посещение на забележителната джамия на султан Селим II –шедиовъра на архитект Синан,славеща се с красивите си мраморни резби,керамични мозайки и най –високите минарета в страната-72 м.Свободно време за обяд и разходка.

Посещение на хипермаркет КИПА,след което се отправяме за Лозенград,където ще можете да си купите баклава и локум.

Отпътуване за България.

Пристигане във Варна късно вечерта.

 

Офертата включва:

  • 1 нощувка със закуска;
  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • Медицинска застарховка;
  • Екскурзовод;

 

Офертата не включва:

  • Разходи от личен характер;
  • Застраховка за лица от 70г. до 79.99 г. – 2 лв.
  • Входна такса за музея на здравето – около 5 лири;

 

 

Необходими документи: международен паспорт; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие- по 2 броя. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

  • Дни Място Времетраене: