ШОК ЦЕНА ! 250 ЛЕВА ЗА ДВАМА ! ЕКСКУРЗИЯ ДО БРАН,БРАШОВ,РЪШНОВ,СИНАЯ И БУКУРЕЩ.

Категория чужбина
Месец септември

Дата: 06.09 – 08.09.2018

ЦЕНА: 250 ЛВ.  ЗА ДВАМА

Програма:

Тръгване от Варна ул. Антим 1 в 5.00 ч. Отпътуване за Синая-известен планински курорт в Карпатите,в миналото използван често от румънската аристокрация като лятна резиденция.

Посещение на забележителностите на Синая:

 • Манастира Синая – основан през 1690 г от румънския благородник Михай Кантакузино,кръстен на планината Синай,известна от Библията.Впоследствие около манастира възниква и градчето;
 • Замъка Пелеш – построен в стил неоренесанс между 1873 и 1914 г за лятна резиденция на румънския крал Карол 1.Дворецът притежава една от най – добрите колекции от произведения на изкуството в Източна и Централна Европа,включваща скулптури,живопис,мебели,оръжия и доспехи,златни и сребърни изделия,изделия от слонова кост,порцелан ,гоблени  и книги;
 • Замъка Пелишор – построен в началото на 20 в.за резиденция на бъдещия крал Фердинанд и кралица Мария.

Отпътуване за Предеал. Свободно време . Нощувка.

Втори ден:  Закуска. Отпътуване за Бран -малко градче на 30 км.от Предеал.Посещение на мистичния замък Бран ,известен още като замъка на граф Дракула -впечатляваща средновековна крепост,построена през 1377 г.През 14 в. замъкът Бран е  използван за защита от нападенията на османските турци ,а по късно се превръща в митнически пост между Влахия и Трансилвания.

Свободно време за разходка в Бран.

Отпътуване за Ръшнов.Ръшновската крепост е построена през XIII в.Дело е на  рицарите на Тевтонския орден между 1211 и 1225 г.Тогава е основан и град Ръшнов (Розенау).Причината Тевтонския орден да строи много крепости в региона за защита на населението е първото татарско нашествие.Една от построените крепости е Ръшновската крепост.Различава се от другите по това ,че е замислена като убежище на селяните при евентуална обсада.Това е и причината в нея да има над 30 къщи,училище,параклис,обществени сгради.Крепостта е разделена на горна и долна част.Източната стена е най-добре укрепена.Защитата е включвала 9 кули,2 бастиона,подвижен мост.

Интересна е историята на 146 -метровия кладенец.Прокопан е в твърда скала,поради фактът ,че крепоста е изградена върху калцитна планина.Работата  по кладенеца продължава  17 години.Работата е извършена от двама турски пленници,на които е обещано да бъдат пуснати на свобода ,когато завършат изкопа.Местна легенда,обаче разказва как двамата турци са убити в последствие.Кладенеца е стъпка към още по – голяма  сигурност,тъй като се налага на хората да излизат извън крепостта по време на обсада,за да попълват запасите си с вода.Последната голяма обсада на Ръшновската крепост е през 1690 г.по време на Турското нашествие в Трансилвания.Унищожена е от пожар от 1718 г .1802 г е похитена и  от земетресение.В момента можете да се разходите из крепостта,която е изцяло реставрирана.В много от къщите,запазени от едно време,днес се помещават магазини за сувенири,в които можете да си вземете нещо за спомен.

Отпътуване за Брашов – живописен град в Трансилвания,заобиколен от Карпатите.Градът е бил германска колония и това очевидно е повлияло на архитектурния му стил. Брашов и досега се рекламира и с немското си име – Кронщад.По времето ,когато немците са владели  града,румънските жители не са били мпризнавани за граждани на Брашов,а православието е било извън закона в рамките на Трансилвания.След Втората Световна война,повечето немци,които не са били пратени в съветски лагери,са емигрирали в Западна Германия.

Румънците са православни,затова най-големите им атракции са именно църкви и манастири.

В дъното на площада ,се намира може би най-известната забележителност на града – Черната  църква.Построена е около 1380 г.в готически стил.През 1689 г,църквата е била частично разрушена от пожар,унищожил голяма част от града.

Освен църкви,в Брашов може да се видят Цитаделата – с красива гледка към града и една от седемте наблюдателни кули,построени до стените му.

Обиколка на забележителностите на града:

 • Стария главен площад със Старото кметство;
 • Черната църква – най-голямата готическа катедрала в югоизточна Европа,построена през 1383 г;
 • Strada Sforii – една от най – тесните  улици в Европа;

Свободно време за разходка в Брашов. Отпътуване за Предеала. Пожелание и срещу допълнително заплащане -Румънска вечер с музика на живо. Нощувка.

Трети ден: Закуска. Отпътуване за Букурещ – панорамна обиколка: Румънския парламент ; Площада на Победата; Румънската триумфална арка;Площада на Революцията.

Свободно време за обяд.Отпътуване за България.

Пристигане късно вечерта.

Входни  такси за посещаваните обекти: 

 • Замъка Бран – 40 леи;
 • Замъка Пелеш – 30 леи;
 • Замъка Пелишор – 20 леи;
 • Манастира Синая – 5 леи;
 • Черната църква – 10 леи;

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки ,2 закуски;
 • Екскурзовод;
 • Медицинска застраховка;
 • Пътни и гранични такси;
 • Панорамна обиколка на Букурещ;

Цената не включва:

 • Екскурзия до Бран,Ръшнов и Баршов – 30 лв;
 • Румънска вечер – 25 евро;
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Разходи от личен характер;

ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯТА  СЕ ЗАЯВЯВАТ И ЗАПЛАЩАТ В ОФИСА НА ТУРИСТИЧЕСКАТА АГЕНЦИЯ ПРЕДИ  ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА  ЕКСКУРЗИЯТА.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие- по 2 броя. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер 03700100001423, гр. Варна.

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Дни Място Времетраене: