Ферия от лалета в Балчик и разходка до Каварна и нос Калиакра

 • 08.00. ч.
  08.00. ч.    Варна

  Отпътуване от Варна, ул. „Антим 1-ви“ в 8:00 ч.

 • 09.30. ч.
  09.30. ч.    Каварна

  Градът е не само курортен ,но и с дълга история и културно исторически забележителности.

 • 10.30 ч.
  10.30 ч.    нос Калиакра

  В подножието му вълните са издълбали множество пещери и арки, които могат да се достигнат само откъм морето.

 • 12.30 ч.
  12.30 ч.    Балчик

  Кралица Мария била доведена от свои приятели в Балчик и останала очарована от природата и духа на града.

 • 18.30 ч.
  18.30 ч.    Варна

  Отпътуване за Варна. Пристигане в града около 18:30 ч.

Категория България еднодневни
Месец април

Дата:21.04.2018 г.

Цена:20 лв.

Отпътуване от Варна, ул. „Антим 1-ви“ в 8:00 ч. Първата ни спирка е Каварна.  Пристигане около 09:30 ч. Градът е не само курортен ,но и с дълга история и културно исторически забележителности.Основан през V в.пр.н. е.от гръцки колонисти,разположили на платото на нос Чиракман колонията Бизоне.Северното добруджанско българско крайбрежие ,въпреки че е неудобно за пристан,поради скалистите си брегове,е било притегателен център за търговците от Черноморието и Средиземноморието,поради това,че местните хора са произвеждали и търгували с висококачествено пшенично зърно.През втората половина на I в.пр.н.е.катастрофално земетресение поглъща античния град в морето.Челната част на нос Чиракман се откъсва и заедно с нея във водите на Черно море потъват и най-богатите жители на града.

Към 10:30 ч. се отправяме към нос Калиакра. В подножието му вълните са издълбали множество пещери и арки, които могат да се достигнат само откъм морето. В миналото тези пещери-тунели били свързани с крепостта и през тях се товарели и разтоварвали кораби.

Разцветът на крепостта е свързан с името на болярина Добротица, който премества тук столицата на Добруджанското княжество.

Най- ужасни за Калиакра са дните, когато османските орди я превземат. Легендата разказва за 40 девойки, предвождани от хубавата Калиакра. Те връзват косите си една за друга и скачат в морето, за да се спасят от поробителите.

В началото на местността е издигнат паметник „Портата на 40-те девици“ в чест на девойките. Калиакра е и един от първите природни резервати на територията на България.

Около 12:00 се отправяме към Балчик, където ще посетим лятната резиденция на румънската кралица Мария и Ботаническата градина.

Кралица Мария била доведена от свои приятели в Балчик и останала очарована от природата и духа на града. Решила да построи тук своя лятна резиденция, като имала строго изискване към проектантите – строежът на вилата да не наруши природата, а да допълва красотата й.

Стилът на новите постройки е в унисон с този на заварените, а старите мелници са реставрирани. Запазен е и контрастът на белите скали и червените покриви, характерен за града.

Изградени са параклиси, дворове, паркове, чешми и сгради в различни стилове – типичен български, византийски, римско-арабски, мавритански, трансилвански и др.

На територията на парка в двореца през 1955 година е създадена ботаническата градина. Днес на обща площ от 65 дка са разположени колекции на растителни видове от цял свят. Тук се отглеждат около 2000 вида растения с невероятно разнообразие от цветове и форми. Тук се намира и втората по големина кактусова колекция в света, след тази в Монако, както и други уникални растения.

Ще разполагате със свободно време за разходка и снимки. Около 16:30 ч. отпътуваме обратно за Варна.  Последната ни спирка е едно уникално място, където са запазени едни от най-българските традиции- производството на керамични изделия. Опитни майстори ще ви демонстрират как протича технологията по направата, украсяването  и изпичането им. Ще имате възможност да разгледате и богатия асортимент от  вече направени съдове и сувенири.

Отпътуване за Варна. Пристигане в града около 18:30 ч.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Посещение на работилница за призводство на глинени и керамични изделия;
 • Медицинска застраховка;
 • Екскурзоводско обслужване;

Цената НЕ включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти:
 • Калиакра-Възрастни-3лв.Деца – 1,50 лв.
 • Дворецa в Балчик – 6 лв. възрастен; деца до 7 год.- безплатно; деца от 7 до 18 год. – 1 лв.;
 • Ботаническа градина – 8 лв. възрастен, дете до 7 год. – безплатно; деца от 7 до 18 год. – 3 лв.;
 • Разходи от личен характер.

 

Допълнителна информация:

Необходими документи:  валиден документ за самоличност

Записване и начин на плащане: 100 % при записване

 Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

Забележки:

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер 03700100001423, гр. Варна

 

 • Дни Място Времетраене:
 • 08.00. ч. Варна
 • 09.30. ч. Каварна
 • 10.30 ч. нос Калиакра
 • 12.30 ч. Балчик
 • 18.30 ч. Варна 17.30 ч.