Феерия от лалета в Истанбул

Категория чужбина
Месец април

Дата: 13-17.04.2023 г

Цена от Добрич: 280 лв

Цена Варна и Бургас: 265 лв.

Програма:

Отпътуване от Добрич (стоматологията) в 20.00 ч. Варна,ул. Антим 1 в 21.00 ч. Отпътуване от Бургас-бензиностанция OMV  в 23.00 ч. Отпътуване за ГКПП – Малко Търново.

Кратка спирка за закуска и тоалет на „Кар бей“. Пристигане в Истанбул около 08.00 ч.

Следва (срещу доплащане 5 евро)посещение на площад Султан Ахмед  и беседа с местен екскурзовод на български език (около 3 часа)- Синята джамия (по възможност),Хиподрума с Египетския обелиск,Змийската колона,Обелиска на Константин Порфирогенети, фонтана на Вилхелм II и църквата Света София. Свободно време за  снимки.

Следва  (срещу доплащане 20 евро)посещение на византийското водохранилище–Йеребатан.

„Йеребетан” или „Цистерната на базиликата”, е най-големият и добре запазен воден резервоар за питейна вода в Истанбул.  Разположен в историческия център на Истанбул, в района на Султанахмет, това е едно великолепно творение от древността, построено в 6 в. по времето на император Юстиниан Велики. Прилича на дворец и съхранява единствения известен до сега оригинал на Медуза Горгона. Площта на цистерната е 9800 кв.м. и е побирала около 100 000 л. вода. При строежа й са използвани 336 колони от древни постройки, които са от различните архитектурни стилове.

Свободно време за обяд.

Следва (срещу доплащане 15 евро) посещение на Археологическия музей. В него се помещават над един милион обекта, които представляват почти всички епохи и цивилизации в световната история.

Идеята за създаване на Археологически музеен комплекс в Истанбул възниква още през 19-ти век, когато част от управниците в Османската империя, пътувайки и получавайки образование на Запад, започват да полагат значителни усилия за модернизирането й. Османският султан Абдулазиз, впечатлен от археологическите музеи в Париж, Лондон и Виена, разпорежда през 1869 година създаването на подобен археологически музей и в Истанбул. Музеят е основан с постановление като Императорски музей през 1891 г. с цел защита на културните блага в Османската империя и е една от малко сгради в света, построена изрично като сграда за музей. Това е един от най-красивите и великолепни образци на неокласическата архитектура в Истанбул –  храм с четири колони и фронтони, два входа, достигнати от широки стълби на дългата фасада.

Музеят успява да събере уникална колекция от над един милион произведения, защото по разпореждане на управляващите открити артефакти от всички турски провинции се изпращали в Археологическия музеен комплекс в Истанбул.

По-желание (срещу доплащане 30 евро)-  на небостъргача „Сапфир“ – най-високата жилищна сграда в Европа, първата екологична сграда на Турция нареждаща се сред най – високите сгради в света. Извисява се на 64 етажа с 174 апартамента. Вертикалните градини правят сградата уникална, двойната фасада позволява достъпа на чист въздух. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите с асансьор до панорамната площадка където дъхът ви ще спре, Истанбул е в краката ви!

Отпътуване за хотела.Настаняване.Свободно време,.Нощувка.

2 ДЕН   Закуска.  Следва  (включено в цената)среща с една от светините за всички българи и един от най-красивите православни храмове Желязната църква “Свети Стефан” с позлатен купол, открита отново след ремонт и труд на над 40 строители и реставратори.

По-желание (срещу доплащане 25 евро)- разходка с кораб по Босфора.По време на разходката    ще видите част от декорите на  някои от хитовите турски телевизионни сериали.

Следва посещение на   Египетския пазар (включено в цената).

Следва (срещу доплащане 35 евро)- Екскурзия до Азиатския бряг, панорамния хълм Чамлъджа с джамията Чамлъджа и ловния султански дворец Кючюксу.

Екскурзията започва с преминаване по междуконтиненталния мост над Босфора в посока Азиатския бряг. Добре дошли на континента АЗИЯ! (Спиране за панорамни снимки в близост до Кулата на девицата (при възможност).)

Продължаване за едно от най-красивите места по Босфора – квартала Анадолу Хисар за посещение на ловния дворец на Османските султани – Кючюксу сарай.

На мястото, където се вливат единствените рекички в Босфора, султаните построили своята най-красива ловна резиденция – дворецът Гьоксу, известен още и като Кючюксу сарай. Дворецът е типичен пример за османски барок и рококо, и с интериор, декориран с красиви ловни сцени.

Отпътуване за най-високия хълм в Истанбул – Чамлъджа. Следва посещение на новооткритата джамия Чамлъджа,

която е най-голямата в Турция. Огромният религиозен храм, построен в

османско-селджукски стил, има капацитет 63 000 души. Джамията е с 6 минарета и може да се види от почти всяко място в Истанбул.

Продължаване за квартал Аташехир, където се намира WATER GARDEN ISTANBUL – най- големият гастрономичен и развлекателен център в ЕВРОПА. В него се намира басейн с площ от 5 хиляди квадратни метра и се смята за “най-големият” басейн в Европа. Гостите се наслаждават на изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и огнени шоута, ресторанти и кафенета.

Около 21.00 Тръгване към хотела с преминаване обратно в Европа по осветения междуконтинентален мост „БОСФОРА“.

Връщане в хотела.Нощувка.

3 ДЕН  Закуска. Пожелание срещу доплащане (30 евро) Посещение на двореца Долма Бахче – най-големия дворец в Турция. Долмабахче е бил сградата, от която се е управлявала Османската империя от 1856 до 1922 г. (с кратко прекъсване). Името на двореца означава „Запълнена градина“, а причината за това е, че до 17-и век тук е имало залив на Босфора, който постепенно бил запълнен с пръст и се превърнал в една от най-пищните градини в империята. Години след това на мястото е издигнат и палатът. Шест султана са обитавали двореца до отмяната на халифата през 1924 г. След това сградата е използвана от Мустафа Кемал Ататюрк като президентска резиденция.

Богатствата, които ще видите в Долмабахче, включват прочутото Кристално стълбище, стаи на благородници, зали за приеми, скъпи килими, скулптури – истинска съкровищница. Не пропускайте и градините на двореца, както и колекцията с часовници, която се намира в павилион в двора.В Долмабахче се намира и най-големият в света кристален полилей. Той има 750 крушки, тежи 4,5 тона и е разположен в централната зала.

Посещение на парка “Емирган” (включено в цената)- най-големият парк в Истанбул, който през месец април се превръща в омагьосано от мириса на милиони лалета място.

Пожелание (срещу доплащане 10 евро) Отпътуване за площад Таксим – един от най-известните площади на Истанбул. Раположен е в район Бейоглу в европейската част на града, между Златния Рог и Босфора. Смятан е за сърцето на модерен Истанбул и квартала около него е известен със своите ресторанти, магазини и хотели. Името Таксим означава разпределение. Площадът носи името си от каменния резервоар за вода от Османската епоха, който се намира в този район.Тук през 1732 г. по заповед на султан Махмуд I е изградено съоръжение, където главните водни линии от север на Истанбул са се събирали и разклонявали до други части на града.

Посещение на Кулата Галата пожелание (входна такса 20 евро) също наричана и Кулата на Христа от генуезците и Голямата кула от византийците.

Тя е една от най-забележителните и впечатляващи постройки на Истанбул с огромното си тяло и конусовидно покрития цилиндър, извисяващ се на хълм над небосвода на квартал Галата край Златния рог. Кулата е издигната през 528 г. по времето на император Юстиниан.

В османският период, в различни години, са се намирали хамбари, затвор, морски фар, пожарна кула. Височината й достига 66,90 м. заедно с конусовидния цилиндър отгоре. В миналото е била най – високата структура в града.

Кулата Галата днес е туристическа атракция. До терасата на кулата може да се стигне по стълба, чийто стъпала са 143 на брой или с асансьор. Отгоре се открива невероятна гледка към Босфора и старата част на Истанбул. Горните 3 етажа се използват за ресторант, рецепция и кафе-бар, където можете да се насладите на разкриващия се пейзаж.

По-желание срещу доплащане (20 евро) – посещение на най-новият музей от известната верига музеи Музеят на Мадам Тюсо. Той предлага смесица от фигури на звезди от Холивуд, като и на местни видни личности, като султан Сюлейман Великолепни и Ататюрк. Туристите могат да видят восъчните фигури на актьорите Леонардо ди Каприо, Брад Пит и Джулия Робъртс, на спортистите Рафаел Надал и Юсейн Болт, восъчните статуи на Леонардо да Винчи и Моцарт, както и много други.

По-желание и срещу допълнително заплащане (30 евро) : Вечеря в ресторант с шоу програма „Гар“ – Меню: салата, топли предястия, основно ястие , сезонни плодове и десерт.Неограничено количество безалкохолни и алкохолни напитки-местно производство. Програмата представя традиционния турски фолклор, ориенталски обичаи, кючекини, диско.

Или 20.00ч. По желание – Вечеря на яхта с шоу проgрама и DJ по Босфора – Turkish Night Tour Dinner Cruise! ( цената включва трансфер до пристанището и обратно, тристепенно меню, включени неограничени алкохолни и безалкохолни напитки и вариететна програма).

Връщане в хотела.Свободно време.Нощувка.

4 ДЕН  Закуска. Отпътуване за България. По желание (входна такса за аквариума 20 евро)– посещение на новия най-голям Аквариум на Балканите или шопинг в МОЛ Форум. След обяд спиране в Лозенград за сладки лакомства и други покупки. Отпътуване за България.

 

 

 

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Лалели;
 • Водач от агенцията по време на пътуването;
 • Екскурзовод -представител на турската фирма партньор;
 • Посещение на църквата „Свети Стефан“;
 • Посещение на парк Емирган;
 • Посещение на Египетския пазар;
 • Посещение на Мол Форум;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;

 

Офертата не включва:

 • Пешеходна обиколка на площад Султан Ахмед и беседа с местен екскурзовод на български език – 5 евро;
 • Посещение на византийското водохранилище–Йеребатан – 20 евро;
 • Посещение на Археологически музей – 15 евро;
 • Разходка с корабче по Босфора – 25 евро;
 • Екскурзия до Азиатския бряг и Water Garden Istanbul (с посещение на джамията Чамлъджа, входна такса за двореца Кючюксу, екскурзовод по време на цялата екскурзия, при минимум 20 човека) – 35 евро;
 • Двореца Долмабахче – (с входна такса, трансфер и екскурзоводска беседа) – 30 евро, за дете 6-12г – 15 евро, за дете до 6г безплатно (трябва да се носи ксерокопие от паспорта на детето);
 • Посещение на площад Таксим и разходка по улица Истиклял – 10 евро
 • Входна такса за кулата Галата – 20 евро;
 • Посещение на музея на Мадам Тюсо – 20 евро;
 • Посещение на небостъргача “Сапфир” и SkyRIDE 4D – 30 евро;
 • Вечеря в ресторант “Gar” с фолклорна програма – 30 евро, за дете 6-12г – 20 евро;
 • Вечеря на яхта – 45 евро;
 • Входна такса за Аквариума – 20 евро; за деца и възрастни над 65г – 15 евро;

 

 

 

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

 

 

 Необходими документи:  международен паспорт или лична карта; за деца под 18 г. непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие (съответно от единия или двамата родители), че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие (по 2 броя). Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл. 97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ със  Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  0370010003745 гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: