Феерия от лалета в Истанбул

Категория предстоящи
Месец април

Дата: 03-05.04.2020 г

Цена: 198 лв.

Програма:

1 ДЕН   Отпътуване от Варна (ул.Антим 1) в 21.00 ч.,Бургас (спирката до бензиностанция OMV до х-л “Мираж”) около 23.30 ч. Кратка почивка на бензиностанция “Ромпетрол” Слънчев бряг.

2 ДЕН  Пристигане в Истанбул сутринта.Обзорна обиколка в Европейската част на Истанбул -посещение на Константинополския хиподрум,където се нмират Египетския обелиск и Змийската колона.Посещение на българската желязна църква “Свети Стефан”.Следва посещение на фирмен магазин КОСКА за локум и баклава.Настаняване в хотела след 14.00 ч.

Свободно време или допълнителна екскурзия (пожелание и срещу допълнително заплащане) (14.00 ч.)-посещение на най-големия дворец в Истанбул -Долмабахче,впечатляващ със своята пищна украса,изобилие от злато и кристал.Името на двореца означава “Запълнена градина”.Богатствата,които ще видите в Долмабахче,включват прочутото  кристално стълбище,стаи на благородници,зали за приеми,скъпи килими,скулптури -истинска съкровищница.Не пропускайте и градините на двореца,както и колекцията с часовници ,която се намира в павилион в двореца.

Пожелание и срещу допълнително заплащане: посещение на Mol Watergarden Istanbul (пеещите фонтани).Ще наблюдавате светлинното шоу на пеещите фонтани.Изключителна хореография на вода,светлина,лазерни ефекти и музикално шоу.Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Istanbulи се смята за най-големия басейн в Европа.Начален час 18:30 ч. Връщане в хотела.Нощувка.

3 ДЕН     Закуска.Свободно време или допълнителни екскурзии (пожелание и срещу допълнително заплащане).

В 08.45 – екскурзия с кораб по Босфора и посещение на Египетския пазар.Около 13:30 ч.-посещение на “Св. София” -църквата на божествената мъдрост е истински шедьовър на величието и славата на Ислямския изток и Християнския запад.Посещение на султанския дворец Топкапъ,построен върху византийски дворец-център на византийското укрепление.Камъните и колоните,останали от двореца,са използвани за построяването на Топкапъ. При желание (с доплащане),можете да посетите двореца Топкапъ без църквата “Св. София”.

Следва нощен круиз на кораб по Босфора с програма,вечеря и местни напитки без ограничение;или вечеря в ресторант Гар с фолклорна програма.Връщане в хотела.Нощувка.

4 ДЕН    Закуска. До 12.00 ч. освобождаване на стаите. След закуска (пожелание и с допълнително заплащане)-разходка по улица Истикляр,посещение на Катедралата Св.Антоан,двореца Бейлярбей, Джамията Михримах Султан в Юскюдар и кулата на девицата (Къз кулеси). Посещение на небостъргача Сапфир (09.30 ч.) (с включен Sky Ride – 4D симулация на полет с хеликоптер над Истанбул),пожелание и срещу допълнително заплащане.

Посещение на парк “Емирган”- най-красивият парк с лалета в Истанбул.Фестът започва още в края на март и малко обръща традиционната европейска представа за нидерландсото цвете.Оказва се,че гордостта на Холандия е всъщност емигрант от Балканите.Луковиците на лалето било на кантар със златото.От едната страна на теглилката слагали луковичките на султанското цвете,от другата жълтици,докато се изравни везната.С калиграфията и писането има любопитна подробност -три думи в в османския турски език се изписват с едни и същи букви и имат една и съща числена стойност – аллах,лле и хилял (полумесец).Това прави лалето божествено и показва,че присъствието му върху мимбера в джамията не е било просто въпрос на мода или стил.

Свободно време за разглеждане и снимки.

По пътя -посещение и свободно време в търговски център Форум -Истанбул и аквариум Sea Life Aquarium – (без включена входна такса за аквариума).

Отпътуване за Къркларели (Лозенград).Спирка в градския център.Време за вечеря и покупки на сладки,ядки,кори за баница,халва и други.

Отпътуване за България.

Пристигане във Варна – късно вечерта.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки,2 закуски в хотел “Orient Mintur” 3*;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Медицинска застраховка за лица до 69,99 г.;
 • Автобусна обзорна историческа обиколка на Истанбул;
 • Посещение на Константинополския хиподрум;
 • Посещение на желязната църква “Св.Стефан”;
 • Посещение на аквариума -без включена входна такса;

Офертата не включва:

 • Посещение на султанския дворец Топкапъ – 27 евро;
 • Посещение на двореца Долмабахче – 33 евро;
 • Вечеря в рибен ресторант “Мармара” -31 евро;
 • Вечеря в ресторант Гар с фолклорна програма – 30 евро;
 • Разходка по улица Истикляр,Посещение на Катедралата “Св.Антоан”,Двореца Бейлярбей,Кулата на девицата – 37 евро;
 • Посещение на небостъргача Сапфир (с включена Sky Ride – 4D симулация на полет с хеликоптер над Истанбул) – 26 евро;
 • Входна такса за аквариум Sea Life Aquarium – 100 лири;
 • Застраховка за лица над 70 г. – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

*** Възможна е промяна във входните такси на обектите,които се определят периодично от турското правителство;

*Туроператорът си запазва правото на промяна на последователността  на посещаваните обекти;

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

Необходими документи: международен паспорт; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие- по 2 броя. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 03700100001945 гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: