Тридневна екскурзия до Траянови врата,Боровец и Царска Бистрица

Категория България
Месец Август

Дата: 28-30.08.2020 г

Цена: 143 лв.

Варна-Траянови Врата-Боровец-Царска Бистрица -Варна

Програма:

1 ДЕН  Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 06.30 ч.Почивки по пътя.

Пристигане в Траянови Врата – Великата победа на цар Самуил. Тя е символ на културно-историческото наследство в региона и е уникална по своята конструкция.

Датата на първоначалното строителство на крепостта, символична граница между Тракия и Македония, е неизвестна, но се предполага, че това е станало по времето на император Траян (II век). При археологически проучвания се установява, че крепостта е

издигната върху тракийско селище от бронзовата и желязната епоха. Смята се, че първоначално твърдината се е наричала Стенос. Според някои учени българите, завладели по-късно тези земи, са я наричали Щипон. Те са ремонтирали съоръжението и са започнали да го използват, за да защитават района от набезите на врагове. Укреплението е имало огромни каменни зидове, които са го опасвали от всички страни.

Прочутата битка при Траянови врата на 17 август 986 г. е най-голямото поражение, което ромейският владетел претърпява в походите си за покоряване на България. Този сблъсък между Василий II и българския цар Самуил несъмнено е една от най-великите битки в българската история.

Отпътуване за Боровец.Настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.

2 ДЕН  Закуска.Посещение на Царска Бистрица –бивш дворец на владетелите от Третото българско царство.Построен е между 1898 и 1914 г.,за ловна хижа на царете Фердинанд I и Борис III  в традиционен български стил,но в него личат и европейски архитектурни влияния.

Дворецът е важна част от историята на последната българска царска династия.Тук на 28 август 1943 г.съобщават на царица Йоана,че съпругът и ,цар Борис III е болен от мистериозна болест.

Дворецът притежава  собствено електрозахранване,което се осигурява от малка водноелектрическа централа „Сименс” инсталирана през 1912 г.

След  1945 г. дворецът е национализиран от новия режим  в България.

Паркът около двореца е изключително красив и подреден. Много редки дървесни видове има събрани тук – цар Фердинанд е имал хоби да носи млади дръвчета от редки видове от местата по света, които е посещавал.

През имението тече река Бистрица, която е опитомена и терасирана, а малкото мостче и алеите около нея предразполагат за романтични разходки.

След обяд –разходка из Боровец-първия курорт на България.

При хубаво време ,ще имате възможност да се качите на някой от лифтовете на комплекса.

Връщане в хотела.Свободно време.Нощувка.

3 ДЕН   Закуска.Отпътуване за Варна.По пътя ще посетим Пазарджик – един интересен град със старинна част който остава някак встрани от главните туристически пътища. После ще спрем и в Хисаря – да пийнем вода от Момина чешма.

Пристигане във Варна около 20.00 ч.

 

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски в Боровец;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на Траянови Врата (без включена входна такса);
 • Посещение на Царска Бистрица (без включена входна такса);
 • Посещение на Пазарджик;
 • Посещение на Хисаря;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.

 

Офертата не включва:

 • Входна такса за Траянови Врата – 3 лв.;
 • Входна такса за Царска Бистрица – 5 лв.;
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г.- 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 03700100002625  гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: