Тридневна екскурзия до Констанца,Тулча и манастира „Кокош“

Категория чужбина
Месец юни

Дата: 25-27.06.2021 г.

Цена: 175 лв.

 

1 ДЕН    Отпътуване от Варна,ул. Антим 1 в 07.00 ч.  в посока Констанца. Пристигане в Констанца – третият по големина румънски град. Кратка почивка и разходка.Отпътуване за Тулча,наречен столицата на „Дунавската делта” ,а Сулинският ръкав – „Главна улица на делтата”.Разглеждане забележителностите на града – църквата „Св Георги“ в центъра, „Българската църква“, Аквариума – една голяма атракция за посетителите ,част от Еко туристическия център „ДЕЛТАТА НА ДУНАВ“, с много видове риби и морски обитатели, с модерна водна инсталация за 150 тона вода. Посещение на Паметника на независимостта издигнат над града , от където се открива чудесна гледка към града и залива, къщата в която е живял Стефан Караджа. Настаняване в хотел в Тулча. Нощувка.

2 ДЕН    Закуска. Eкскурзия с корабче по делтата на река Дунав – био резерват със световно значение под егидата на ЮНЕСКО с площ от 4152 кв.м,мястото с най – богато разнообразие на птичи видове в света (над 300 вида),кръстопът за прелетните птици от три континента,движещи се по пет въздушни коридора.Място където могат да се видят застрашени и редки видове,а също така и над 45 вида сладководни риби в многобройните езера и блата.Делтата е извънредно богата на растителност – над 50 вида дървета и храсти.Тук гнездят соколи, морски безопашати орли,дроздове и славеи ,срещат се лисици, диви котки, зайци ,еноти, рисове и дори глигани и вълци,а във водата видри,норки.Завръщане в Тулча. Свободно време. Нощувка.

3 ДЕН    Закуска.Посещение на Манастира “Кокош” – значим паметник на културата. Според акад. Стефан Младенов “кокош” е старата българска дума за петел, както е изобразен на резбован висок дървен кръст, стоящ върху постамент в двора на манастира. Това е най-старият запазен манастир в цяла Добруджа. Той е построен през 30-те години на 19 век от български монаси, договорили закрилата на местния турски бей. Върху повредена каменна плоча в старата част на манастира се чете български надпис за построяването му. Първата църква е издигната в 1833 г. Втората с 30 метрова камбанария е от 1853 г. През 1971 г. е направено важно откритие, година след проливния дъжд са открити мощите на мъчениците: Зотик, Аттал, Камас и Филип. Археолозите са установили, че те датират от 303 до 304 г., от времето на голямо гонение на Диоклециан. Поради тази причина, мощите са били поставени с чест в църквата на манастира.

Отпътуване за Варна.Пристигане  вечерта.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски в Тулча;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на Констанца;
 • Посещение на манастира „Кокош“;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;

 

 

Офертата не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти:
 • Музей на делтата  на Дунав с Аквариум – 20 леи;
 • Екскурзия с корабче по делтата на Дунав  – около 20 евро  (около 4 часа).;
 • Застраховка за лица над 70 г. – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Mинимален брой участници: 40

Срок за уведомление при недостигнат минимален бройтуристи: 7 дни преди датата на отпътуване

 Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

Срокове за плащане : 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер , 03700100003201 гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: