Солун,Катерини,Метеора,Кавала и Тасос

Категория чужбина
Месец ноември

Дата: 22.11.2018 г

Цена: 235 лв

Програма:

1 ДЕН   Тръгване от Варна,ул.Антим 1 в 19.00 ч.,гр.Бяла в 20.00 ч.,от Бургас /OMV/в 21.00 ч.

2 ДЕН  Пристигане в Солун-обзорна обиколка,стари византийски църкви,Арката на Галер.

Посещение на църквата св.Димитър,Бялата кула/Левкос пиргос/.Свободно време.

Пътуване за Вергина-разглеждане на музеят-гробница на Филип Македонски и много предмети принадлежали на царското семейство.Възможност за закупуване на копия от колекциите на бижутата на принцесите и сребърни парички със звездата на Вергина и Александър Велики.

Отпътуване за Катерини Паралия.Настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.

3 ДЕН   Закуска.Екскурзия до Метеора – величествените скали образувани преди 25 мил.години,заселени от монаси около IX век след Хр.,за да се извисят до Бога.Посещение на Големия Метеор или така наречен Преображенски манастир.

След вълнуващите мигове на това свещенно място се пътува за Темби/клисура в подножието на Олимп/,пресича се митологичната река Пиниос,която разделя планината Оса и Олимп и така се стига до скалния манастир  св.Параскева-покровителка и лечителка на зрението.В подножието се намира свещения извор на красивата девойка Темби от където може да си налеете вода.Гръцка вечер с програма.Нощувка.

4 ДЕН   Закуска.Пътува се за Кавала.Престой за разглеждане на града ,снимки и кафе.Пътува се за о-в Тасос.

Късно след обяд се отпътува за България.

 

Цената включва:

 • 2 нощувки,2 закуски + 1 вечеря;
 • Транспорт с луксозен автобус;
 • Медицинска застраховка върху 5000 евро;
 • Обзорна обиколка на Солун;
 • Посещение  на гр.Кавала;
 • Екскурзоводско обслужване;

Цената не включва:

 • Екскурзия до Метеора – 25 евро;
 • Входни такси за музеите: Метеора -3 евро , Метеора таксата се плаща и от деца;
 • Екскурзия  до Вергина – 12 евро/задължително/ – такса за музея – 12 евро /за ученици и студенти-безплатно,за навършили 65 г. – такса 6 евро;
 • Екскурзия до о-в Тасос – 8 евро;

Забележка:  деца до 12 г.заплащат 150 лв./за допълнителните екскурзии 50% от цената/

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие- по 2 броя. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер 03700100001423, гр. Варна.

 

 

 

 • Дни Място Времетраене: