Романтика в сърцето на Трансилвания.Екскурзия до Сибиу,Хунедоара,Алба Юлия и Куртя де Аржеш

Категория чужбина
Месец септември

Дата: 04-06.09.2021 г

Цена от Варна: 245 лв.

Цена от Шумен: 239 лв.

Програма:

1 ДЕН  Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 05.00 ч.,от Шумен(пети километър) в 06.00 ч.,Русе (бензиностанция „Лукойл „-ж.к.”Дружба”) около 08.30 ч.Пристигане в Сибиу – история и романтика в сърцето на Трансилвания.Настаняван в хотела.Нощувка.

2 ДЕН   Закуска.Отпътуване за Хунедоара (Замъка Корвин)- средновековен замък, разположен в югозападна Трансилвания. На пръв поглед прилича на замък от приказките на Братя Грим.Туристите идват  за уникалното изживяване да преминеш по подвижния мост или да разгледаш невероятните експонати в каменните зали.

Легендите около замъка добавят нотка мистериозност към живописния пейзаж наоколо. “Легендата за Гарвана” разказва история за битки, страст, незаконни синове и семейни разпри за наследството на Янош Хуняди – собственик на замъка през 15 век. Според “Легендата за кладенеца” пък Янош обещава свободата на трима турски затворници, ако изкопаят кладенец и намерят вода. След смъртта на Янош затворниците продължили да копаят в следващите 15 години и достигнали до вода, но съпругата на Янош не ги пуснала. В своята мъка, затворниците издълбали надпис от вътрешната страна на кладенеца: “Тук пише Хасан, роб на румънец в града до църквата”.

Свободно време за разглеждане на замъка.

Отпътуване за Алба Юлия – „Бялата крепост”. Тук могат да се видят Княжеският дворец и Православната църква, построена между 1921 и 1923 г по случай обединението на Румъния. Римо-католическата катедрала е една от най-представителните сгради построена през 13 век на мястото на римска църква, разрушена по време на татарското нашествие. В нея се намират три гробници – на Янку де Хунедоара, унгарската кралица Изабела и на Януш Хуняди. Средновековните укрепления се обхождат от войници облечени в тогавашни униформи и снаряжение, което придава особен колорит на гледката.

Отпътуваме обратно за Сибиу.Свободно време.Нощувка.

3 ДЕН   Закуска. Разглеждане на Сибиу – градът на къщите с очите,моста на лъжите и първите неща в Румъния.

На много от табелите е изписано Хермандщад – немското име на Сибиу, с което е бил известен векове наред.

Основан от германски заселници през 1190 г. и това определя влиянието в архитектурните стилове в старите сгради,които са запазени в центъра.

39 кули,4 порти и 5 артилерийски батареи,е трябвало да осигуряват защитата на едно от най-мощните и проспериращи селища в Трансилвания.Все още могат да се видят запазени части от крепостните стени,опасвали града,заедно  с три от наблюдателните кули от 15 век.-Кулата на аркебузите,Кулата на дърводелците и Грънчарската кула,където се е състояло първото театрално представление през 1778 г.

В града са се случили и доста от първите неща в Румъния-първото училище,първата в страната аптека(днес е фармацевтичен музей),първата болница,първият театър,първият зоопарк,първата отпечатана книга на румънски език.

На Пиаца Маре се намира един от най-забележителните дворци в града –„Брукентал”-известен с ценната си колекция от произведения на изкуството.Принадлежал е на барон Самуел фон Брукентал,който го е ползвал като резиденция.

Отпътуване за Куртя де Арджеш – първият влашки манастир.

С течение на годините манастира претърпява своите катаклизми – от нападение през земетресения и други природни и човешки бедствия и бездействия. Едва през 1866г. първия крал в новата история на Румъния – Карол I, се заема с цялостната му реконструкция, като манастира се превръща в некропол за първите двама крале на Румъния и техните съпруги – крал Карол I и кралица Елизабет, както и наследилите ги цар Фердинанд I  и кралица Мария.

Отпътуване за Варна.Пристигане в града- късно вечерта.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски в Сибиу – хотел 3*;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Медицинска застраховка за лица до 69,99 г.;
 • Пешеходна обиколка на Сибиу;
 • Екскурзия до Хунедоара и Алба Юлия;
 • Посещение на Куртя де Арджеш;

Офертата не включва:

 • Входни такси за обектите;
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

 

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

 

 

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 03700100003201 гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: