Приказни истории и легенди в замъка Равадиново , остров Света Анастасия, Созопол и пясъчните фигури в Бургас

Категория България
Месец септември

Дата: 10. 09. 2022 г.

Цена: 33 лв.

Отпътуване от Варна, ул. „Антим 1-ви” в 7:00 ч. за Бургас. Пристигане около 09:15 ч. и посещение на Пясъчните фигури в Бургас-„Бургасик парк ”,по името на известния филм за динозаври – “Джурасик парк”. Посетителите ще могат да видят 12 праисторически животни от пясък.Оказва се,че почти всеки е заинтригуван от предишните властелини на нашата планета,мистериозно изчезнали преди 65 милиона години.

Ще видите почти всички представители от епохата на динозаврите,има всякакви тирекс,раптори.

Освен динозаври на фестивала може да се види и мамут,гигантска костенурка,тигри и крокодили.

Под жаркото слънце работят 14 скулптори от България.

Около 09.50 ч. отпътуваме за Пристанище Бургас , откъдето ще се качим на кораб за остров Света Анастасия. Островът е изпълнен с богата история и забулен в многобройни легенди.

В миналото, когато на Света Анастасия имало манастир, пирати нападнали острова. Според легендата причина била заровеното от загинал пират златно съкровище. Монасите се затворили в островната църква и се помолили на Света Анастасия да ги избави от набезите. Тя чула молитвите им и изпратила страховита буря, която потопила пиратския кораб. Неговите останки се вкаменили близо до брега на острова, където могат да бъдат видяни и днес.

Друга легенда разказва, че едни от най-великите мореплаватели в историята – викингите, също са достигали до бреговете на остров Света Анастасия.

Освен Вкамененият пиратски кораб, на Света Анастасия има още две скални образувания – Гъбата и Дракона. Някои хора твърдят, че на Гъбата е бил погребан монах.

След 1923 година, островът е превърнат в затвор и бързо си „спечелва” названието „Българският Алкатраз”.

Днес Света Анастасия, привлича многобройни български и чуждестранни туристи с красивата си архитектура и райска гледка. На острова се помещават музей, лекарна, ресторант и църква, която в момента не е действаща, но можете да запалите свещи и да отправите молитви за здраве и благоденствие. Обиколката на острова е с продължителност два часа.

Отпътуваме за Созопол. Ще направим кратка обиколка из забележителностите в стария град , възможност за посещение на църквата „Св. св. Кирил и Методий“, където се пазят част от мощите на Св. Йоан Кръстител. Свободно време за обяд и самостоятелна разходка из Созопол.

Отпътуване за замъка в Равадиново. Пристигане около 15:30 ч. След като прекрачите прага на замъка “Влюбени във вятъра”, ще останете очаровани от прекрасната гледка. Сякаш издигащ се от нищото, замъкът приканва своите посетители с високите си кули, окъпани в слънчева светлина. Постройката напомня на живописните илюстрации от детските книжки с приказки.

Уникалното архитектурно творение разполага с парк, езеро с лебеди и параклис. Из красивите градини, изобилстващи от цветя и зеленина свободно се разхождат пауни, приканващи новодошлите посетители да се потопят в магичната атмосфера на „Влюбен във вятъра”. Обраслите с бръшлян високи кули на замъка неминуемо напомнят за приказния свят на братя Грим и Шарл Перо.

Комплексът е изграден с изключително внимание към детайлите. Прекрасните градини са украсени с фонтани, каменни статуи, фигури на птици, рицари и русалки. Край езерото можете да изпиете по чаша кафе, а защо не и да нахраните снежно-белите лебеди.

Тук, на това приказно място времето сякаш лети. Макар и за кратко, ще имате възможност да се почувствате като герой от старинна приказна история. Освен прекрасна атмосфера, комплексът предлага и различни развлечения като яздене на кон и лов на златни рибки, които несъмнено изпълняват желания.

Пристигане във Варна около 20:00 ч.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • Медицинска застраховка;
  • Екскурзоводско обслужване

Цената Не включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти- замъка в Равадиново- за група (над 15 човека )18 лв.,пенсионери 14 лв. за деца до 7 год. безплатно;
  • Корабче до остров Св. Анастасия(двупосочен билет) – 14 лв./ ; входна такса за музея на острова- 6 лв.,за ученици и пенсионери -3 лв ,деца до 7 год. безплатно;
  • Вход за пясъчните фигури – за група (над 10 човека) – 3.00 лв. ,за ученици и пенсионери – 2,00 лв.,деца до 7 г. и лица с увреждания – безплатно;
  • Медицинска застраховка за лица над 65 г.- 2 лв;
  • Разходи от личен характер.

Забележка: При лоши метеорологични условия екскурзията до остров Св.”Анастасия”,се заменя с посещение на Несебър.

Mинимален брой участници: 40

Необходими документи: лична карта

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за плащане : 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  0370010003745, гр. Варна.

  • Дни Място Времетраене: