Пролет в Априлци

Категория България
Месец май

Дата: 22-23.05.2021 г.

Цена: 90 лв.

 

 

1 ДЕН     Отпътуване от Варна,ул. Антим 1  в 07.00 ч.

Следва посещение на Троянския манастир – трети по големина в България, забележителен паметник на културата от национално значение. Според историческите документи манастирът е бил първоначално основан през 1600 година и възобновен в периода 1830 г.– 1865 г. в сегашния си вид. Като архитектурен стил на сградите се причислява към възрожденската школа.

Ще посетим и  Орешака – Експозицията на народните занаяти с шарените грънци, пъстро тъканите черги и гоблени, сушените билки…

Отпътуване за Априлци. Настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.

2 ДЕН  Закуска. Пешеходна разходка из Априлци – посещение на манастирската църква  с иконата на мъчениците от Априлци , центъра, високият кръст издигнат над градчето.

Отпътуване за Крушунските водопади -едно от най-красивите и интересни места за посещение в България. Крушунският водопад ще ви предложи най-голямото и живописно водно зрелище в България. Образуван от множество карстови тераси, той се спуска от височина 20м, за да спре дъха на всеки посетител. В района ще се удивите и от още два по-малки водопада, които заедно с първия образуват т.нар. Крушунски водопади, известни още като местността Маарата. Тук ще ви посрещнат и запазените скални ниши и килии на Крушунската обител на монаси-исихасти от 13 – 14 век. Интерес ще предизвикат и виреещите тук редките ценни растителни и животински
видове.

Отпътуване за Варна.Пристигане в града около 19.00 ч.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в Априлци;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на Троянски манастир;
 • Посещение на Орешака;
 • Посещение на Крушунски водопад (без включена входна такса);
 • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.;

 

Офертата не включва:

 • Входни такси з посещаваните обекти;
 • Медицинска застраховка за лица над 65 г – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

Mинимален брой участници: 30

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за плащане : 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100003201, гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: