Пролетна почивка в Златоград

Категория България
Месец април

Дата: 08-12.04.2023 г

Цена: 380 лв. 

Цена за дете до 11.99 г.- 360 лв.

Единична стая: 460 лв.

 

                           

Програма:

1 ден
Отпътуване от Варна, ул.Антим 1 в 07:00ч. Кратки почивки по маршрута. По пътя спирка в Кърджали и посещение на храма на отец Боян Саръев.Пристигане в Златоград. Настаняване в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

2 ден

Закуска. Свободно време или, пожелание и срещу доплащане,
екскурзия до Татул – светилището на боговете

или

Свободно време за разглеждане на забележителностите на Златоград. В сърцето на града се намира етнографският ареален комплекс “Златоград” – един музей на открито, който в същото време е част от ежедневния живот на града. Комплексът включва етнографски музей, занаятчийски работилници и експозиция с водни съоръжения. Най-забележителната атракция в етнографският ареален комплекс “Златоград” е въртяното кафе на пясък. Не пропускайте да опитате и от него. Единственото място в България, където се предлага въртяно кафе на пясък, е Златоград. Въртяното кафе е една от емблемите на града. Традицията се спазва от над 100 години и е пренесена от Сирия.

Връщане в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

3 ден
Закуска. Свободно време или пожелание и срещу доплащане, екскурзия до Дяволския мост (Шейтан кюпри). Най-големият и най-известния Османски мост Родопи. Според легендите в скалите наблизо ясно се вижда отпечатък от крака на дявола и този факт дава народното название на мястото – Дяволски мост. Историята разказва още, че мостът е построен преди повече от 500 години, още по османско време. Въпреки това до днес нито веднъж не е бил ремонтиран или реконструиран. Здравината му местните обясняват с факта, че в него е вградена сянката на млада невеста. Тя носела храна на майстора, който го правил-Уста Димитър от Неделино. Скоро след края на строежа обаче, момичето починало. Други обаче са категорични в по-жестоката истина – че майсторът е вградил сянката на собствената си съпруга, за да остане мостът здрав за векове. Но загадките не спират до тук. Върху един от ключовите камъни в централния свод специалисти са открили гравиран печата на цар Соломон. Това кара археолозите да предполагат, че има връзка между моста и светилищата в Родопите. Пешеходния преход е около 3 часа в двете посоки

Екскурзия до Орлови скали
Връщане в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

4 ден

Закуска. Свободно време или, по желание и срещу доплащане, целодневна екскурзия до Кавала.

Вечеря. Нощувка.

5 ден
Закуска. Отпътуване за Варна. По пътя посещение на Перперикон и Каменните гъби. Пристигане във Варна около 20:00ч.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 4 нощувки със закуски и вечери в хотел „Енчеви страноприемници“-Златоград;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на Кърджали;
 • Посещение на Перперикон (без включена входна такса);
 • Посещение на Каменните гъби;
 • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.;

Офертата не включва:

 • Екскурзия до Татул – 15 лв. (при мин. Записани 20 туриста);
 • Екскурзия до Дяволския мост и Орлови скали– 25 лв. (включва пътуване от Ардино до Дяволския мост с местен микробус);
 • Входна такса за Перперикон – 3 лв;
 • Екскурзия до Кавала- 70 лв. (при мин. 7 туриста);
 • Медицинска застраховка за лица над 65 г – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

Важно**** При лоши метеорологични условия Перперикон и Каменните гъби се заместват с Исторически музей –Кърджали!

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

*Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 0370010003745 гр. Варна.

 

 • Дни Място Времетраене: