Предколеден Букурещ

Категория еднодневни
Месец декември

Дата: 07.12.2019 г

Цена: 40 лв

Програма:

Тръгване от ул. „Антим 1-ви” в 5:30 ч.,06.30 ч .от Шумен (пети километър),от Русе 08.00 ч ( бензиностанция OMV. Пристигане в Букурещ около 11:00 ч.  Панорамна автобусна обиколка на града-Триумфалната арка, построена по подобие на арката в Париж през 1922г, в памет на загиналите в Първата световна война; Домът на Свободния печат – сградата, в която се намират централите на най-големите румънски вестници; площад Виктория; Булевардът на посолствата; Атинеумът – най-голямата концертна зала в Румъния; Библиотеката; Народният театър; Университетът.

Към 11:30 ч.Ще разполагате със свободно време (2 часа),във Мол Băneasa Идеално място за пазаруване, забавление и отдих с над 300 магазина с известните марки Zara, Diesel, Desigual, Guess, H&M, Kenvelo, Lacoste; Levi`s;Mango и много други; хипермаркет Carrefour; заведения за хранене McDonald’s, KFC и други.

Следва посещение в старият град на Букурещ, където ще се полюбувате на прекрасната архитектура на реставрирани сгради, запазени по улица Липскани. Ще видите Стария княжески съд на Влад Цепеш – владетелят, увековечен от Брам Стоукър  като Дракула. Тук е и старата княжеска църква – най-старата сграда в Букурещ, както и бившият хан Луи Манук – в момента луксозен хотел-ресторант. Многобройни барове и ресторантчета допринасят за приятната атмосфера.

Около 16:00 ч . ще посетим  Коледния базар в Букурещ – тук  има около 100 коледни къщички, които предлагат голямо разнообразие  от коледни подаръци, греяно вино и местни традиционни специалитети. Ще останете очаровани от богато украсената столица и празничното настроение, струящо от всички страни. Ще разполагате със свободно време за пазар.

Около 17:30 ч. отпътуваме  за България. Пристигане във Варна късно вечерта.

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
  • Медицинска застраховка;
  • Екскурзоводско обслужване;

Цената Не включва:

  • Разходи от личен характер.
  • Медицинска застраховка за лица от 69,99 до 79,99 г – доплащане 2 лева;

 

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 40

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГНАТ МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 7 дни преди датата на отпътуване

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

СРОКОВЕ НА ПЛАЩАНЕ: 100 % при сключване на договор.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100001945, гр. Варна.

  • Дни Място Времетраене: