Предколеден Букурещ

Категория еднодневни
Месец декември

Дата: 12.12.2020 г

Цена: 40 лв.

Цена от Шумен: 38 лв.

Цена от Русе: 28  лв.

Отпътуване от Варна (ул. Антим 1) в 05:30ч, от Шумен (Пети километър) в 06:30ч, Русе (бензиностанция Лукойл в ж.к Дружба) в 08:30ч.

Първата  ни спирка в Букурещ е Музея на селото,намиращ се на езерото Херастрау. Основан през 1936г, този прекрасен ансамбъл от над 300 жилища, работилници, църкви, вятърни мелници, преси и други структури на Румъния. Най-интересни са дъбовите къщи от Марамуреш, с техните резби и покриви, както и носещи греди, издълбани с животни и ловни сцени, Адам и Ева, Дървото на живота, слънца и луни. Други акценти са сламените къщи от окръг Алба, както и вкопаните къщи от Драгичени и Кастранова в Олтения; колоритно обзаведени имоти от Молдова; вятърни мелници на окръг Тулча. Огледайте се за красивата дървена църква от село Драгомирещи в Марамуреш. Музеят на селото разполага с магазин за сувенири, който се определя като най-доброто място в града, където може да си закупите фолк предмети на изкуството, включително текстил и костюми, керамика и дървени предмети.Панорамна автобусна обиколка на Букурещ: Триумфалната арка, построена по подобие на тази в Париж през 1922г, в памет на загиналите в Първата световна война; Домът на свободния печат – сградата, в която се намират централите на най-големите румънски вестници; площад Виктория; Булевардът на посолствата; Атинеумът – най-голямата концертна зала в Румъния; Библиотеката; Народният театър; Университетът.

Следва пешеходна разходка в стария град на Букурещ с екскурзовод, където ще видите прекрасната архитектура на реставрирани сгради по улица Липскани, Стария княжески съд на Влад Цепеш – владетеля увековечен от Брам Стоукър като Дракула. Ще видите още и най-голямата книжарница в Румъния “Carturesti Carusel” – в превод “Въртележка от светлина”. Тук е и най-старата княжеска църква – най-старата сграда в Букурещ, както и бившия хан Луи Манук – в момента луксозен хотел-ресторант.

Следва посещение на Коледния базар в Букурещ – тук има около 100 коледни къщички, които предлагат голямо разнообразие от коледни подаръци, греяно вино и местни традиционни специалитети. Ще останете очаровани от богато украсената столица и празничното настроение, струящо от всички страни. Ще разполагате със свободно време за пазар.

Около 17:30ч отпътуваме за България. Пристигане във Варна късно вечерта.

Офертата включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Посещение на Музея на селото (без включена входна такса);
  • Посещение на Коледния базар;
  • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.

Офертата не включва:

  • Входна такса за Музея на селото – 15 леи.
  • Медицинска застраховка за лица над 70 г. – 2 лв. на ден;
  • Разходи от личен характер;

 

ВАЖНО!!!!!!!!!!!!!!!!

При лоши метеорологични условия Музея на селото се заменя с МОЛ Băneasa

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 03700100002625  гр. Варна.

  • Дни Място Времетраене: