Празник на тиквата в Севлиево

Категория еднодневни
Месец октомври

Дата: 14.10.2023 г

Цена от Добрич: 65 лв

Цена от Варна и Шумен: 55 лв.

Маршрут: Варна-Севлиево-Варна

Програма: Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 07.00 ч.Кратки почивки по маршрута.

Пристигане в Севлиево.Тук е царството на тиквата-този весело –оранжев вкусен плод,който става за всичко –за обяд,за десерт,за осветително тяло,за ваза,за какво ли още не! Дори Пепеляшка я използва за карета!

Заедно с тиквените истории ще разгледаме и забележителностите на Севлиево- старинните и красиви Дандолови къщи,Хаджистояновото училище от 1844 г.,Табаханата.Ще посетим и средновековния град Хоталич.

Организаторите на празника са предвидили много и разнообразни кулинарни тиквени изкушения – кавърма с тиква,печена тиква,пълнена тиква,ще можете да опитате и от най-дългия тиквеник.

В културния дом „Мара Белчева“ ще има изложба на произведения на изкуството с тема „Тиквата“. Да не пропуснете и ретротиквените семки.

За настроението на празника ще се погрижат местни музикални състави и много гости.

Отпътуване за Варна.

Пристигане в града около 21.00 ч.

Офертата включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Посещение на Севлиево;
  • Посещение на забележителностите на Севлиево;
  • Медицинска застраховка за лица до 69,99 г.;

Офертата не включва:

  • медицинска застраховка за лица над 70 г. -2 лв.;
  • разходи от личен характер;

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 0370010004374  гр. Варна.

 

  • Дни Място Времетраене: