Празник на сланината и греяната ракия в Априлци

Категория еднодневни
Месец февруари

Дата: 11.02.2023 г.

Цена от Добрич: 66 лв.

Цена от Варна и Шумен:60 лв.

Програма на пътуването:

Тръгване от Варна 06:00 ч от ул. Антим I, от Шумен 5-ти километър в 7:00 ч, от Търговище (бензиностанция OMV) в 07:30 ч. Пристигане в гр. Априлци около 10:00 ч.

Всяка година на Месни заговезни в гр. Априлци се организира празник на сланината и грeяната ракия.

Грандиозното събитие в центъра на града и тази година ще зарадва посетителите с фолклорни представления и кулинарни състезания. Атракция в празника е приготвянето в “големия чорбаджийски тиган” на т.нар. “Бабина гозба” – ястие приготвено от 20кг сланина, 500 яйца и 30кг праз лук. Щандове, пълни с автентични балканджийски специалитети, кулинарна изложба-конкурс, на която са представени само ястия приготвени със сланина. Посетителите могат да участват и в ежегодните конкурси за най-вкусни ястия и “най-блага” греяна ракия.

Отпътуване от гр. Априлци за Троянския манастир около 15:00 ч. Пристигане в Троянския манастир около 15:30 ч. Той е разположен живописно на брега на река Черни Осъм и е трети по големина в България. Основан в началото на 17 в. от няколко атонски монаха,които донасят със себе си чудотворната икона на Богородица Троеручица. Смята се, че неповторимата атмосфера на Троянския манастир идва от чудотворната икона. Много хора търсят решение на своите проблеми чрез нея, а стотици вярващи на ден минават през манастира, за да й се поклонят.

Следва посещение на Природонаучния музей в Черни Осъм.Свободно време за разглеждане на музея.

Отпътуване за Варна 17:00 ч. Пристигане в града около 21:00 ч.

 

 

Офертата включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Посещение на Троянския манастир;
  • Посещение на Природонаучния музей в Черни Осъм;
  • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.;

 

Офертата не включва:

  • Медицинска застраховка за лица над 65 г.- 2 лв;
  • Входна такса за Природонаучния музей-3 лв;
  • Разходи от личен характер;

 

 

Минимален брой участници: 40

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване.

 

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Туроператорът си запазва правото на промяна на последователността  на посещаваните обекти;

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  0370010003745, гр. Варна.

 

  • Дни Място Времетраене: