Празник на розата в Казанлък

Категория България
Месец юни

Дата: 06-07.06.2020 г

Цена: 102 лв.

Програма: Отпътуване от Варна ул.Антим 1 в 05.30,Шумен (пети километър)в 06.30 ч.

Пристигане в Казанлък-столица на долината на розите.

Посещението на Розовата долина разкрива безкрайните градини с маслодайни рози, от които се произвежда прочутото розово масло, като се съчетава с опознаване на културно-историческото и археологическо тракийско наследство по нашите земи. Празникът на Розата е един от най-забележителните фестивали в България, посветен на красотата и цветята. Празнува се за първи път през 1903 г., като оттогава традиционно се провежда през последната седмица на май и началото на юни. Това е периодът, през който цъфти маслодайната казанлъшка роза. Днес Празникът на Розата се е превърнал в международно празненство, в което се забавляват хиляди туристи и гости на града. Програмата включва избор и коронясване на Царица Роза, ритуалите “розобер” и “розоварене”; празнично шествие – карнавал, международен фолклорен фестивал “Младежта на Балканите” и др.

Розоберът започва рано сутрин, когато в разцъфналия розов цвят има роса, която съхранява розовото масло и е от съществена важност за извличането на екстракта от растението.

Около 14.30 ч. отпътуване за Руската църква на Шипка , построена между 1885 г и 1902 г.в памет на загиналите в боя на Шипка и първи белег на руско-българската дружба. Ще забележите веднага изключително пищната архитектура както отвън, така и вътре в храма. Позлатените куполи, богато украсените и зографисани стени, дори и подпорните колони, изрисувани в стенописи, напомнят за едновремешната сила на Православната църква. Свободно време.

По пътя ще спрем за фотопауза на връх Шипка.

Отпътуване за Архитектурно – Етнографски комплекс  Етъра – музей на открито,създаден през 1964 г. чиято цел е да покаже какви са били архитектурата и битът на Габрово и района през втората половина на ХVІІІ в. и началото на ХІХ в.

В музея има общо 50 обекта – къщи със занаятчийски работилници, водни съоръжения и други сгради. Тук се намира и единствената в България колекция от технически съоръжения, задвижвани от вода – валявици, воденици, тепавица, точило и др.

На занаятчийската чаршия (централната търговска улица) в Етъра могат да се видят 16 къщи, точни копия на сгради, съществували в миналото в Габрово и региона.

Свободно време за разглеждане на музея.

Отпътуване за Трявна.Настаняване в хотела.Нощувка.

2 ДЕН  Закуска.Около 09.00 ч. отпътуване за Велико Търново- столица на Втората българска държава и на Княжество България в периода 1878 – 1879 г.

Посещение на архитектурно-музейният резерват „Царевец” – уникално място за среща с миналото на България. Свободно време.

Посещение на Парк на миниатюрите “Търновград – духът на хилядолетна България”.

Единствено в парка с макети „Мини България“ в продължение само на една разходка можете да посетите всички дворци-резиденции на българските царе, като например дворец „Врана“ в гр. София, „Евксиноград“ в гр. Варна и „Царска Бистрица“ в Боровец, но също така и този на румънската кралица – „Тихото гнездо“ в гр. Балчик. Имате възможност и да се докоснете до архитектурата на катедралите в чест на Света Богородица.Свободно време.

Отпътуване за Петропавловски манастир – един от старинните български манастири в района на Велико Търново. Според преданието манастира е построен по времето на братята Асен и Петър, на сегашното си място върху хълма, където някога е имало крепост. В нея е подготвено въстанието през 1185г. за освобождението на България от византийско иго. Асеновци построяват манастира в знак на благодарност, че въстанието е успяло.

Отпътуване за Варна.

Пристигане във Варна около 19.00 ч.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в Трявна – хотел „Сезони”;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Застраховка за лица до 69,99 г;
 • Посещение на Казанлък;
 • Посещение на Руската църква на Шипка;
 • Посещение на Етъра (без включена входна такса);
 • Посещение на Царевец (без включена входна такса);
 • Посещение на Петропавловския манастир;

Офертата не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Разходи от личен характер;

 

Mинимален брой участници: 40

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: лична карта

Срокове за плащане: 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.

 

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Туроператорът си запазва правото на промяна последователността на посещаваните обекти!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100001945, гр. Варна.

 

 • Дни Място Времетраене: