Празник на Златоградското чеверме

Категория България
Месец май

Дата: 06-09.05.2021 г.

Цена: 264  лв.

4 дни/3 нощувки

Програма:

Кой не знае „Родопското черевме“, кой не е чувал за него!

А опитвали ли сте го? Потапяли ли сте се в уникалната атмосфера на родопския празник? Родопското чеверме не е просто къс изпечено месо, то е ритуал, магия, съпроводена с песни,  свирни, почерпки и още  и още..

Елате да видите, елате да опитате, елате да се включите…

С нашата екскурзия Ви предлагаме да отидем в Златоград. Старата част на града е едно очарователно място за разходка и релакс след забързания ни делник.

В тази екскурзия сме предвидили 3 нощувки със закуски  в хотел „Върбица“и 2 специални вечери   

1 ден Тръгване в 7 часа от „Антим 1. Пътуваме до Златоград. Разходка из стария град. Свободно време. Ако успеете – опитайте „въртяното кафе“ Вечерята е празнична, Гергьовска, с музика и танци  и е в ресторант „Александър“. Нощувка.

2 ден  Закуска. Вторият  ден е посветен на Празника  на чевермето – от рано се чуват песни, свирят каба гайди. Чеверметата се слагат на огъня, край тях се разнася пушек и чуден  аромат. Нататък е ясно – на празник като на празник. След обяд – да прескочим до Татул – легендарният гроб на певеца Орфей. Нощувка

3 ден Закуска .  Свободно време в Златоград.  Разходете се  и до новата част на града – тук работи една от най- големите фирми за хавлии и спално бельо! Магазинът не е за подминаване! Следва родопска вечер с местни специалитети, родопска каба гайда и певица! Нощувка.

4 ден Сутринта – вкусна закуска и Кърджали. Ще посетим манастира на отец Боян Саръев – огнище на българщина за Родопите,  ще погледнем „водното огледало” на Кърджали. Не пропускайте историческият музей. Този няма нищо общо с прашните и скучни музеи с които сте свикнали – много е интересен.

Пътуваме към Перперикон. Погледнат отстрани това е само един разкопан хълм.  Виждаме античния храм на траките и скалите се превръщат в жертвеници, тронове, корнизи…..И изкачването вече не е уморително, и ти се иска да видиш още, и да научиш още за този така близък и така далечен народ.

Тръгваме за дома. Няма да се приберем преди да заснемем„скалните гъби” .

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 3 нощувки,3 закуски и 2 празнични вечери;
 • екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на Татул (без включена входна такса);
 • Посещение на Кърджали;
 • Посещение на манастира на отец Боян Саръев;
 • Посещение на “водното огледало”;
 • Посещение на Перперикон (без включена входна такса);
 • Посещение на Каменните гъби;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;

Офертата не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г, – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

 

 

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 03700100003201  гр. Варна.

 

 

 • Дни Място Времетраене: