Празник на Златоградското Чеверме

Категория България
Месец май

Дата: 06-08.05.2022 г.

Цена: 150 лв.

3 дни/2 нощувки

Програма:

Кой не знае „Родопското чеверме“, кой не е чувал за него!

А опитвали ли сте го? Потапяли ли сте се в уникалната атмосфера на родопския празник? Родопското чеверме не е просто къс изпечено месо, то е ритуал, магия, съпроводена с песни,  свирни, почерпки и още  и още..

Елате да видите, елате да опитате, елате да се включите…

С нашата екскурзия Ви предлагаме да отидем в Златоград. Старата част на града е едно очарователно място за разходка и релакс след забързания ни делник.

 

1 ДЕН   Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 07.00 ч. Редовни почивки по маршрута.

Пристигане в Кърджали и посещение на църквата “Св. Успение Богородично”,стопанисвана от отец Боян Саръев. Ще посетим и “Водното огледало”.

Отпътуване за Златоград. Настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.

2 ден  Закуска.На площада  от 10.00 часа се въртят стоте чевермета.Чуват се чудните родопски песни.Не пропускайте стоте каба гайди.Непременно опитайте вкусното родопско чеверме.Около 14 часа отпътуване за Татул– светилището на боговете.Връщане в хотела.Нощувка.

3 ден Закуска .Освобождаване на хотела.Отпътуване за Варна.По пътя посещение на  Перперикон и „скалните гъби”.

 

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски ;
 • водач/екскурзовод от агенцията;
 • Посещение на Татул (без включена входна такса);
 • Посещение на “Водното огледало”;
 • Посещение на манастира на отец Боян Саръев;
 • Посещение на Перперикон (без включена входна такса);
 • Посещение на Каменните гъби;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;

Офертата не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г, – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

 

 

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 03700100003201  гр. Варна.

 

 • Дни Място Времетраене: