Празник на Еленския бут

Категория еднодневни
Месец октомври

Дата: 22.10.2022 г

Цена: 54 лв.

 

Програма на пътуването:

Отпътуване от Варна (ул. Антим I) в 06:30ч и от Шумен (Пети километър) в 07:30ч. Кратка почивка по пътя. Пристигане в китното градче Елена, разположено в Еленския Балкан и в красивата долина на Еленската река. Пешеходна разходка и разглеждане на забележителностите на града – архитектурно-исторически комплекс Даскаловницата (Еленското класно училище за подготовка на учители, създадено през 1843г от Иван Момчилов), Часовниковата кула, изградена през 1812г и е паметник на културата, църквата “Успение Богородично”, построена през 1837г на мястото на стар параклис, в чийто двор се намира и най-старата църква в града, “Св. Никола”, построена през 1804г, Камбуровия хан от XIX век, където посетителите могат да видят етнографска експозиция.

Свободно време за участие в Празника на Еленския бут, пресъздаващ стара традиция по този край, когато по Димитровден стопаните са изнасяли на показ вкусни мезета по време на този Фестивал. Жителите и гостите на празника ще могат да премерят сили в надпревара за най-голям бут, най-вкусен бут, най-майсторско рязане на еленски бут, най-весела касапска история, най-як балканджия. Куп награди, разиграни в томбола, очакват най-големите късметлии. Освен вино от арония и еленска сливова ракия, някой от спечелилите ще си тръгне с цял еленски бут. Еленчанките не остават по-назад от мъжете и приготвят вкусни гозби, за да покажат, че от уникалния специалитет стават и вкусни ястия. Богата фолклорна програма съпътства мероприятието. На пазара има място за демонстрации на старите еленски занаяти, кът за игри и развлечения за децата.

Примерна програма на празника:
• 10:30ч: Начало на празника – пресъздаване на еленската традиция “Пърлене на прасе над трап”;
Отпътуване за Варна.Пристигане в града –вечерта.

Офертата включва:
• Транспорт с комфортен туристически автобус;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;
• Медицинска застраховка за лица до 70 ненанвършени години.

Офертата не включва:
• Медицинска застраховка за лица над 70г – 2лв;
• Входни такси на посещаваните обекти;
• Разходи от личен характер.

 

 

Mинимален брой участници: 30

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за плащане : 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  0370010003745, гр. Варна.

 

  • Дни Място Времетраене: