По устието на Велека

Категория еднодневни
Месец Август

Дата: 28-29.08.2021 г

Цена: 80 лв.

 

Програма на пътуването:

1 ден
Отпътуване от Варна, ул. Антим 1 в 08:00ч. Почивка на бензиностанция Лукойл, Слънчев бряг.

Отпътуване за Царево – в миналото е известен като Василико и Мичурин. Свободнo време за обяд и разходка в центъра, морската градина. Ще имате възможност да разгледате и постоянната експозиция на кораба “Горянин” – най-големия кораб с дървен корпус, построен в България през 1947г от корабостроителницата в Царево. Използван първо като средство за транспорт на дървени въглища до Турция,а след това като учебен кораб. Разглеждане на Историческия музей – съхраняващ сребърно монетно съкровище на тракийския цар Мостис и златно съкровище – накити на видна тракийка. Посещение на църквата “Успение Богородично”-построен върху основите на параклис от средните векове през 1810г.

Храмът е засегнат от големия пожар във Василико (старото име на град Царево) през 1833г. През 1894 е възстановен напълно. През 50-те години е преустановена богослужебната му дейност и той е напълно разграбен. От църковните утвари, икони и обзавеждане не е запазено нищо. Остават само бледи спомени на очевидци за някогашното благополепие на храма.

Отпътуване за Резово – крайната югоизточна граница на България. Предполага се,че името му произлиза от тракийската дума за цар – резос. Местността е била населена още от дълбока древност и това потвърждават откритите на много места следи от древна металургична дейност. Поради набези от кавказки пирати, селото е местено навътре към брега неколкократно, като на сегашното си място възниква през 1903г. Резовска река, чието устие е тук, представлява самата граница между България и Турция. Разкриват се хубави гледки към турския бряг, където има много дълга и пуста плажна ивица. Отпътуване и фото-пауза на устието на река Велека – едно от най-красивите и живописни места по българското Черноморие. Отпътуване за хотела. Свободно време. Нощувка.

2 ден
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Бегликташ – българския Стоунхендж. Бегликташ представлява комплекс от групи високи скали, всяка с различна роля, служили в древни тракийски ритуали при посрещането на изгрева. Каменният комплекс е едно от големите открития на тракийската история в този край на България, което открехва вратата към древен култ към Богинята Майка и Бога Слънце, почитани от древните. Изследователите установяват, че той пресъздава култа на човека към природата, който ни препраща далеч назад – към бронзовата епоха, около 13 век преди Христа. Скалното светилище се свързва още с култа към плодородието и е посветен на свещения брак между Богинята Майка и Бога Слънце. Отпътуване за Созопол. Свободно време за обяд и разходка.

Отпътуване за Варна. Пристигане в града около 18:30 ч.

 

Офертата включва:
• Транспорт от Варна с комфортен туристически автобус;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Приморско или Китен;
• Посещение на Исторически музей в Царево (без включена входна такса);
• Посещение на устието на река Велека;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута.

  • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.;

Офертата не включва:
• Входни такси за посещаваните обекти:
– Исторически музей Царево – 2лв;
– Бегликташ – 2лв;

  • Медицинска застраховка за лица над 65 г.- 2 лв. на ден;
  • Разходи от личен характер;

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

 

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 03700100003201  гр. Варна.

  • Дни Място Времетраене: