По пътя на Св.Андрей

Категория еднодневни
Месец юни

Програма:

Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 07.00 ч.Продължаваме за Силистра и преминаваме през ГКПП –Силистра.

Първата ни спирка в румънска територия е манастира Дервент в село Остров, където се намира чудотворната икона на Пресвета Богородица. Тя била собственост на жена от Румъния, която спряла за поклонение в манастира, по пътя си към Северна Добруджа. Предание разказва, че тогава иконата пожелала да остане на това свято място.  Там се намира и аязмо с лековита вода. В църквата на манастира „Дервент” има и чудодеен камък от първия храм, построен на това място преди две хиляди години.

Свободно време за разглеждане на манастира.

Следващата ни спирка е манастира посветен на Св.Андрей Първозвани в село Йон Корвин.

Считана за ядрото на румънското християнство, пещерата на св. Апостол Андрей е най-старата християнска църква в Румъния. Две църкви са построени в непосредствена близост до пещерата. Пещерата е пълна с икони на светеца, а посетителите често сядат на камъните, за които смятат, че имат лечебна сила. За румънците това място е толкова важно, че по време на Втората световна война, за да го съхранят, те го заравят.

Следва посещение на монумента на император Марк Улпий Траян в село Адамкисли-  единствения запазен монумент от римско време в Европа.

Стигаме до Мангалия –  посещение на магазин Кауфланд

Прибирането е през Дуранкулак. Пристигане около 20 часа.

Офертата включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Посещение на манастира „Дервент” в с.Остров;
  • Посещение на пещерата посветена на Св.Андрей в с.Йон Корвин;
  • Посещение на Мангалия – Кауфланд;
  • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;

Офертата не включва:

  • Медицинска застраховка за лица над 70 г – 2 лв.;
  • Разходи от личен характер;

Минимален брой участници: 40

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие- по 2 броя. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

 

  • Дни Място Времетраене: