Почивка в Чепеларе

Категория България
Месец Август

Дата: 16-20.08.2021 г.

Цена: 265 лв.

 

5 ДНИ/4 НОЩУВКИ

 

Маршрут: Варна-Чепеларе-Варна

 

Програма:

1 ДЕН   Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 07.00 ч. Редовни почивки по пътя.

Посещение на Бачковски манастир- основан през 1083г от братята Григорий и Абасий Бакуриани – високопоставени византийски военачалници, грузинци по произход. Както повечето български манастири, и той бил ограбван и разрушаван няколко пъти. Време за разглеждане на манастира.

Отпътуване за Чепеларе. Свободно време.Вечеря.Нощувка.

2 ДЕН Закуска.Екскурзия до Чудните мостове. Някога преди стотици хиляди години Чудните мостове са представлявали пещера, образувала се под въздействието на водите на река Еркюприя. Карстовите скали се срутвали в резултат на механичното действие на водата и така се образували великолепните скални образувания, които в наше време привличат много туристи. Намират се на надморска височина от 1450 м.

Връщане в хотела.Свободно време.Вечеря.Нощувка.

 

3 ДЕН   Закуска.Свободно време  или пожелание срещу допълнително заплащане /7 лв./екскурзия до Пампорово,вр.Снежанка и Широка лъка.

Връщане в хотела.Свободно време.Вечеря.Нощувка.

4  ДЕН   Закуска. Свободно време  или пожелание срещу допълнително заплащане /8 лв./екскурзия до Смолян. Пожелание –пешеходен преход до Каньона на водопадите (вървенето е около 3 часа).Връщане в хотела.Свободно време.Вечеря.Нощувка.

5  ДЕН  Закуска.Отпътуване за Варна.Пристигане в града около 20.00 ч.

 

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 4 нощувки със закуски и вечери в хотел „Родопски дом“-Чепеларе;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Ползване на закрит басейн и СПА-центъра;
 • Екскурзия до Чудните мостове;
 • Посещение на Бачковски манастир;
 • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г;

Офертата не включва:

 • Екскурзия до вр.Снежанка,Пампорово и Широка лъка – 7 лв. + 15 лв. лифт;
 • Екскурзия до Смолян и Каньона на водопадите – 8 лв;
 • Медицинска застраховка за лица над 65 г – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 03700100003201  гр. Варна.

 

 • Дни Място Времетраене: