Почивка в Сърница

Категория България
Месец юли

Дата: 18-22.07.2022 г.

Цена: 285 лв.

5 дни/4 нощувки

Почивка в един от най – търсените комплекси в Родопите – „Романтика“ Сърница. Настаняване в двуетажни къщички край язовир Доспат всяка с барбекю. Всяка стая е с 2 легла със баня и тоалет. Комплексът има приятен ресторант с местни специалитети.

 

Програма:

1 ДЕН  Отпътуване от Варна,ул.Антим 1  в 07.00 ч.Кратки почивки по маршрута. Пристигане в Пловдив. Следва разходка  по калдъръмените улички на Стария град. Старинният Пловдив е обособен като резерват заради характерните архитектурен комплекс от възрожденски къщи, разположени на трите хълма /Трихълмието/ – Небет тепе, Джамбаз тепе и Тексим тепе. Ще видим къщата на Аргир Куюмджиуглу, наречена „царската къща“ /днес Етнографски музей/, Балабановата къща, къщата на Хиндлиян – най-богато декорираната къща. Ще разгледаме  Античиния стадион, Античния театър, Античната ангора на църквите „Свети Константин и Елена“ – повечето икони в нея са дело на изключителния живописец Захари Зограф и „Света Богородица“, църквата „Света Неделя“- изографисана от Димитър Зограф…

    Следва новото откритие на археолозите –Голямата Епископска Базилика –изключително интересно експонирана ни очаква в центъра на Пловдив. Предполага се, че базиликата е била епископска, за което се съди от сравнително големите размери на сградата, богатата украса с мозайки, както и специфичната форма на олтарната част. Сградата е проучена до ниво на оцелелите мозаични подове. Мозайките, с които е бил покрит пода на базиликата, са едни от най-интересните находки от проучването на обекта. Изпълнени са с различни цветове и форми, а на много места присъстват изображения на птици.

Отпътуване за Сърница.Настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.

2 ДЕН  Свободно време.

3 ДЕН  Свободно време или разходка с корабче по язовир Доспат (срещу заплащане).

4 ДЕН  Свободно време или поход в гората.

5 ДЕН  Отпътуване за Варна.По пътя посещение на Велинград.Свободно време за разглеждане на града.

Пристигане във Варна около 20.00 ч.

Офертата включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • 4 нощувки в комплекс „Романтика“-Сърница;
  • Екскурзоводско обслужване;
  • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.

Офертата не включва:

  • Разходка с корабче по язовир Доспат;
  • Медицинска застраховка за лица над 70 г – 2 лв. на ден;
  • Разходи от личен характер;

 

 

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

*Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 0370010003745 гр. Варна.

 

 

 

 

  • Дни Място Времетраене: