Почивка в Банско

Категория България
Месец Август

Дата: 09-13.08.2021 г.

Цена: 255 лв.

 

Маршрут: Варна-Банско-Варна

Новият модерен комплекс „Роял“ е разположен над китното градче Банско в пазвите на Пирин планина. Комфортен и уютен, с много добра кухня и перфектно обслужване той предлага прохлада и покой  сред красивата природа на Пиринския край . На разположение на гостите са закрит и открит плувен басейни, СПА център със сауна и парна баня.

Програма:

1 ДЕН   Отпътуване от Варна,ул. Антим 1 в 07.00 ч. Пристигане в Банско.Свободно време.Вечеря.Нощувка.

2 ДЕН  Закуска.Разглеждане на забележителностите на Банско.Свободно време.Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН  Закуска.Свободно време или пожелание срещу допълнително заплащане /8 лв./екскурзия до Огняново,Лещен и Гоце Делчев.

За доплатили екскурзията:

Отпътуване за Лещен. Първото нещо, което ще ви посрещне в селото, е гледката към накацалите по стръмните склонове на планината къщички, изградени в ковачевския архитектурен стил. Те още пазят в себе си истинския дух на българското село. Сред архитектурните паметници се открояват църквата “Св. Параскева” от 1836 г и килийното училище. Стенописите на църквата изпъкват с едрия си щрих и ярките си цветове. Някога местните се препитавали с дюлгерство, ковано желязо и добиване на златоносен пясък. Автентичността на миналото, естествената природна красота, примесена с изкуствено придадения ѝ модерен туристически облик, доставят на посетителя неповторимо преживяване.

Отпътуване за с. Огняново и Гоце Делчев.

Връщане в хотела.Свободно време.Вечеря.Нощувка.

4 ДЕН  Закуска. Свободно време или пожелание срещу допълнително заплащане /5 лв./екскурзия до Безбог.

За доплатили екскурзията:

Отпътуваме за хижа Гоце Делчев и се качваме на лифта за Безбог-един от най-високите гранитни върхове в Пирин. Няма да описваме гледката от лифта – трябва да се види! От там – кратък поход до езерото . Който се е уморил – чайната тук предлага ароматен чай, кафе …

Връщане обратно към хотела.Свободно време.Вечеря.Нощувка.

5 ДЕН   Закуска.Напускане на хотела. Още един интересен момент – пътуване с теснолинейката Добринище – Септември – едно уникално преживяване , наслада за очите и душата на всеки българин.

Отпътуване за Варна.Пристигане в града около 20 ч.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 4 нощувки със закуски и вечери в Банско,хотел „Роял Банско“;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Ползване на басейните и СПА-центъра-сауна,парна баня,ледено ведро;
 • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.;

 

Офертата не включва:

 • Екскурзия до Огняново,Лещен и Гоце Делчев – 8 лв.;
 • Екскурзия до Добринище и Безбог – 5 лв.;
 • Билет за лифта до Безбог :Възрастни: еднопосочен билет – 12лв., двупосочен – 18 лв.;Пенсионери : еднопосочен – 10 лв., двупосочен – 15 лв.; Деца от 4 до 16 г. – еднопосочен – 5 лв., двупосочен – 8 лв.;
 • Медицинска застраховка за лица над 65 г.- 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 03700100003201  гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: