Почивка в Априлци

Категория България
Месец Август

Дата: 22-25.08.2022 г

Цена: 325 лв.

 

1 ДЕН     Отпътуване от Варна,ул. Антим 1  в 08.00 ч.

Следва посещение на Троянския манастир – трети по големина в България, забележителен паметник на културата от национално значение. Според историческите документи манастирът е бил първоначално основан през 1600 година и възобновен в периода 1830 г.– 1865 г. в сегашния си вид. Като архитектурен стил на сградите се причислява към възрожденската школа.

Ще посетим и Черни Осъм – и  грънчарска работилница- за да видим как под изкусните ръце на майстора на грънчарско  колело се появяват стомни, гювечета, чинии – ражда се прочутата ТРОЯНСКА КЕРАМИКА.

Отпътуване за Априлци. Настаняване в хотела.Свободно време.Вечеря.Нощувка.

 

2 ДЕН   Закуска.Пожелание – посещение на Новоселския манастир „Света Троица”-построен през 1830 г. Един от малкото известни факти за Новоселския манастир е, че е бил тясно свързан с борбите на местното население за освобождение от османския поробител.  В продължение на 9 дни (от 2 до 12 май), манастирът се превърнал в крепост на въстаниците, които оказали упорита съпротива на многочисленият турски аскер и башибозук. Защитата на манастира се ръководела от отец Георги Христов. След разгрома на въстанието,  целият град Априлци , така и манастирът били изпепелени от турските войски. Повечето от монахините заедно със свещеник Георги Христов били заклани. И до днес в параклиса зад черквата, който е превърнат в малък музей, са запазени костите на убитите. След Освобождението, манастирската църква и жилищните сгради са възстановени с доброволен труд и дарения на местни хората от околните села.

Свободно време за разглеждане на манастира.

Отиваме и до Туристическа пътека „Кръстът”- един изключително лек пешеходен туристически маршрут, подходящ за всички възрастови групи и чудесно място за почивка  и релакс. Пътеката е оборудвана с пейки за почивка и усамотение сред природата и беседки, от които се открива неповторима гледка към Централна Стара планина (връх Ботев, Марагидик, Видимското пръскало) и Априлската котловина.

Връщане в хотела.Свободно време.Вечеря.Нощувка.

 

3 ДЕН        Закуска.Отпътуване за Видимското пръскало (изкачването е пеша около  3 часа)-пожелание. Видимското пръскало е водопад, стичащ се по склоновете на резервата Северен Джендем,  в Стара планина. Височината му е над 80 метра, което го прави втори по височина след Райското пръскало. Водата се стича под такава форма, че подножието се е превърнало в естествен басейн, подходящ за отдих и почивка. Природата е изваяла около водопада множество алпийски скали и поляни, които правят региона притегателна сила за туризъм.

Връщане в хотела.Свободно време.Вечеря.Нощувка.

 4 ДЕН   Закуска.Релакс край басейна.Вечеря.Нощувка

5 ДЕН   Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на  град Севлиево.Пешеходна обиколка с екскурзовод – Посещение  на къщата- музей на бореца Данчо Колев Тревненски (Дан Колов).Там можете да видите вещи и документи,отразяващи неговата спортна кариера и живот.Близо до къщата се намира и неговия паметник.

Посещение на Часовниковата кула-най-старата запазена постройка в града.

Свободно време за обяд.

Отпътуване за Варна.

Пристигане в града около 19 .00 ч.

 

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 4 нощувки със закуски и вечери в хотел „Панорама ”-гр.Априлци;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на Троянския манастир;
 • Посещение на Черни Осъм;
 • Посещение на Новоселския манастир;
 • Посещение на Туристическа пътека ”Кръстът”;
 • Посещение на Видимското пръскало;
 • Посещение на Севлиево;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.

Офертата не включва:

 • Медицинска застраховка за лица над 70 г. – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;
 • входовете за посещаваните обекти

 

 

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

Mинимален брой участници: 35

    Необходими документи: лична карта

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Туроператорът си запазва правото на промяна на последователността  на посещаваните обекти;

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  0370010003745, гр. Варна.

 

 

 • Дни Място Времетраене: