Посетете Елена, Къпиновски манастир и Къпиновски водопад

 • Ден 1
  Ден 1    Варна

  Отпътуване от Варна, ул. “Антим I“ в 6:00 ч. Пристигане в град Елена около 10:00 ч.

 • Ден 1
  Ден 1    Елена

  Ще посетим Архитектурно-исторически комплекс "Даскалоливница". Следва свободно време за самостоятелна разходка, снимки и обяд (до 14:00 ч.).

 • Ден 1
  Ден 1    Жеравна

  Посещение на Къпиновски манастир и Къпиновски Водопад. Отпътуване към Варна в 17:00 ч.

Категория България еднодневни
Месец април

Дата: 29.04.2018г.

Цена от Варна: 31.00 лв.

Цена от Шумен: 28.00 лв.

 

Програма:

Отпътуване от Варна, ул. “Антим I“ в 6:00 ч. / от Шумен 5-ти километър в 7:00 ч. Пристигане в град Елена около 10:00 ч.

Има много легенди за възникването на град Елена. Най- разпространена е легендата за двама млади влюбени. В нея се разказва, че в девствените вековни гори на Еленския балкан се извивала пътека, по която минала щастлива младоженска двойка – Елена и Самуил. Разбойници нападнали сватбата. Похитителят не намерил път към сърцето на девойката и тя паднала убита. Самуил също бил посечен. От скръб по своите рожби родителите се заселили тук и основали селото, което нарекли Елена.

Тук ще посетим Архитектурно-исторически комплекс “Даскалоливница” включващ три музейни обекта- “Камбуров хан”, вградената в земята църква “Свети Никола” и първото класно училище “Даскалоливница. В построяването на сградата на училището средства и труд вложили всички жители на Елена. Поетът П. Р. Славейков, който бил един от възпитаниците на училището, му дал романтичното име “Даскалоливница”- място, където се “отливат” даскали, подобно на свещоливницата – дюкян, в който се отливат свещи.

В Камбуровият хан могат да се видят дамски и мъжки тоалети и предмети от бита и културата на еленчани от края на ХІХ и началото на ХХв. В двора на училището се намира и храмът “Свети Никола”-  най-старият в Елена и региона.

Ще разполагате и със свободно време за самостоятелна разходка, снимки и обяд (до 14:00 ч.).

Докоснали се до красотата на град Елена- чистият планински въздух, богата история и красива природа, се отправяме към Къпиновският манастир- един от най- живописните и посещавани манастири в района на град Велико Търново. Водопада край него омайва с ромола и прохладата на падащата вода.

Към 17:00 ч. се отправяме към град Варна. Пристигане около 21:00 ч.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Посещение на град Елена;
 • Посещение на Къпиновски манастир;
 • Екскурзоводоско обслужване;
 • Медицинска застраховка;
 • Водач от агенцията.

Цената НЕ включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти- Даскаловницата: 1.00 лв. – ученици и пенсионери; 2.00 лв.- възрастни;
 • Разходи от личен характер.

 

Допълнителна информация:

Необходими документи:  валиден документ за самоличност:

Записване и начин на плащане: 100% при записване;

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;

Забележки:

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗАД  ”Алианц България „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер 13160170390000009, гр. Варна.

 

 

 

График

 • Дни Място Времетраене:
 • Ден 1 Варна 4 часа
 • Ден 1 Елена 4 часа
 • Ден 1 Жеравна 4 часа