Созопол,Равадиново,о.св.Анастасия

Категория България еднодневни
Месец юли

Дата:14.07.2018 г

Цена:26 лв.

Програма:

Отпътуване от Варна, ул. „Антим 1-ви” в 7:00 ч. за Созопол. Пристигане около 10:30 ч. Ще направим кратка обиколка из забележителносттите в стария град на Созопол, възможност за посещение на църквата „Св. св Кирил и Методий“, където се пазят част от мощите на Св. Йоан Кръстител. Ще разполагате със свободно време за обяд и самостоятелна разходка из Созопол. Отпътуване за замъка Равадиново  в 12:30 ч.

Пристигане в Равадиново около 13:00 ч. След като прекрачите прага на замъка „Влюбени във вятъра” ще останете очаровани от прекрасната гледка. Сякаш издигащ се от нищото, замъкът приканва своите посетители с високите си кули, окъпани в слънчева светлина. Постройката напомня на живописните илюстрации от детските книжки с приказки.

Уникалното архитектурно творение разполага с парк, езеро с лебеди и параклис. Из красивите градини, изобилстващи от цветя и зеленина свободно се разхождат пауни, приканващи новодошлите посетители да се потопят в магичната атмосфера на „Влюбен във вятъра”. Обраслите с бръшлян високи кули на замъка неминуемо напомнят за приказния свят на братя Грим и Шарл Перо.

Комплексът е изграден с изключително и внимание към детайлите. Прекрасните градини са украсени с фонтани, каменни статуи, фигури на птици, рицари и русалки. Край езерото можете да изпиете по чаша кафе, а защо не и да нахраните снежно-белите лебеди.

Тук, на това приказно място времето сякаш лети. Макар и за кратко, ще имате възможност да се почувствате като герой от старинна приказна история. Освен прекрасна атмосфера, комплексът предлага и различни развлечения като яздене на кон и лов на златни рибки, които несъмнено изпълняват желания.

Вече докоснали се до красотата на това прекрасно място и запаметили красивите гледки в съзнанието си, се отправяме към остров Света Анастасия.

               Островът е изпълнен с богата история и забулен в многобройни легенди.

В миналото, когато на Света Анастасия имало манастир, пирати нападнали острова. Според легендата причина била заровеното от загинал пират златно съкровище. Монасите се затворили в островната църква и се помолили на Света Анастасия да ги избави от набезите. Тя чула молитвите им и изпратила страховита буря, която потопила пиратския кораб. Неговите останки се вкаменили близо до брега на острова, където могат да бъдат видяни и днес. 

Друга легенда разказва, че едни от най-великите мореплаватели в историята – викингите, също са достигали до бреговете на остров Света Анастасия. 

Освен Вкамененият пиратски кораб, на Света Анастасия има още две скални образувания – Гъбата и Дракона. Някои хора твърдят, че на Гъбата е бил погребан монах. 

След 1923 година, островът е превърнат в затвор и бързо си „спечелва” названието „Българският Алкатраз”.

Днес Света Анастасия, привлича многобройни български и чуждестранни туристи с красивата си архитектура и райска гледка. На острова се помещават музей, лекарна, ресторант и църква, която в момента не е действаща, но можете да запалите свещи и да отправите молитви за здраве и благоденствие. Обиколката на острова е с продължителност два часа. Пристигане във Варна около 20:00 ч.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • Медицинска застраховка за лице до 69,99 г. (лица над 70 годишна възраст не подлежат на застраховане);
  • Екскурзоводско обслужване

            Цената  не включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти- замъка в Равадиново- 16 лв.;
  • Корабче до остров  Св. Анастасия(двупосочен билет) – 12 лв./ за деца – 6 лв.; входна такса за музея на острова- 6 лв.
  • Разходи от личен характер.

Допълнителна информация:

Необходими документи:  валиден документ за самоличност:

Записване и начин на плащане: 100% при записване;

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

Забележки:

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер 03700100001423, гр. Варна.

  • Дни Място Времетраене: