Нова Година в Кушадасъ в хотел „Korumar Ephesus Beach & Spa Resort “5 *

Категория чужбина
Месец декември

Дата:28.12 –03.01.2020

6 дни/4 нощувки

Цена: 480 лв. с транспорт

 

 

Кушадасъ Кушадасъ (Kusadasi) е град в Турция, разположен на брега на Егейско море. Буквално преведено, името на града означава „Птичи остров“. Предполага се, че името му идва от малкия скалист остров с формата на птича глава, разположен близо до старото пристанище в града. Друго обяснение е, че по време на сезонните миграции на него се събират хиляди птици. Старите къщи по крайбрежието, някои от които превърнати в приятни кафенета, и чистите плажове създават неповторимата атмосфера на града.
Преди XV век градът се е наричал „Скала Нова“ и е бил оживен център за търговците от Венеция и Средиземноморието. Градът е разположен в непосредствена близост до античния град Ефес.

Програма:

1 ДЕН  (28.12.2020) Отпътуване от Варна в 17:00 ч от Антим I (Археологическия музей), от Бургас в 19:00 ч от ОМВ пред хотел Мираж. Пресичане на българо-турската граница при ГКПП „Малко Търново“. Нощен преход.

2 ДЕН (29.12.2020)  Преминаване на Дарданелите /най-тясната част между Мраморно и Егейско море/ с ферибот до Чанаккале. Продължаваме за курорта Кушадасъ по маршрут Троя – Едремит – Айвалък – Менемен – Измир – Торбалъ. Пристигане около обяд. Настаняване, обяд и свободно време за почивка след дългия път.
Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН (30.12.2020) Закуска в хотела.
Свободно време или екскурзия до Памуккале – един от най-забележителните природни феномени на Турция.
Обектът е обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Още от римски времена е известен с природните красоти, белия шуплест варовик, лечебните минерални извори, тераси, подобни на басейни, оформили се благодарение на уникалния химически състав на водата. Богатата на калциев бикарбонат вода с температура 35 градуса по Целзий образува варовикови наноси с разнообразна форма и цвят и удивителни сталактитни образувания. Белотата и формата им придават вид сякаш са направени от памук. От тук идва и името му – Памуккале или Замък от Памук.
Освен с магнетичната си красота това място е известно и с лечебния си ефект. Според легендата Клеопатра е запазила изключителната си красота именно защото се е къпала в тези горещи минерални извори.

Обяд.
В непосредствена близост до Памуккале се намира древния град Хиераполис, който е с огромно историческо значение. Останките от различни исторически периоди и култури го превръщат във важен археологически център. Най-забележителни в него са Театъра, Храма на Аполон, Римските бани, Некропола, тук е и гробът на Св. Филип.
Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН (31.12.2020)  Закуска в хотела.Свободно време или туристическа програма по желание – Посещение на Къщата на Дева Мария – Красив Византийски параклис на хълм в местността Паная Капулу. Построен е в периода 6 и 7в. Посещенията на Папа Павел VI и Папа Йоан Павел II сякаш потвърждават предположенията, че именно това е мястото, където е живяла майката на Исус Христос след разпъването му на кръст.
Близо до къщата има извори, за които се смята, че са лековити. Това е място за поклонение от много години, тъй като образът на Девата е почитан както от християни, така и от мюсюлмани.
И на Древния Ефес – най-добре запазения древен град в Турция. Руините, разкопани преди около 100 години са главно от римския му период. Ефес е родно място на древногръцкия философ Хераклит.

ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ

в ресторанта на хотела– богато меню, неограничено количество безалкохолни и алкохолни напитки и атрактивна празнична програма, РАЗВЛИКАТЕЛНО- МУЗИКАЛНА ПРОГРАМА!!!
НАЧАЛО НА ВЕЧЕРЯТА: 20.00 часа.

5 ДЕН  (01.01.2021)  ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

Закуска в хотела.Свободно време за почивка или туристическа програма по желание – разходка до Измир – третият по големина град на страната и второто турско пристанище.

Разположен по бреговете на едноименния залив на Егейско море, той е областен център на местната провинция. Наследник на някогашната Смирна, родното място на Омир. Разглеждане на Археологическия музей, чаршията Кемералтъ и Часовниковата кула – символът на града. 13.30 – 19.30 часа
ИЛИ
Църквата Св. Йоан, древното гръцко селце Шириндже – В миналото Шириндже е заселено главно с гръцко население, което се изселва след спогодбата между Турция и Гърция през 1923 година, а преди 20 години турското правителство обяви селището за исторически и архитектурен резерват.

Сега впечатлява с варосаните бели къщи със старинна архитектура, тесни калдъръмени улички и бутилките с местно вино, които се предлагат навсякъде. Винарството на времето е главният поминък на гръцкото население, сега се възражда от местните жители и се превръща в източник на доходи.
И като за финал джамията Иса Бей.
Построена е в подножието на хълма Аясолук в чест на владетеля на селджукския емират Айдън Иса Бей, от архитекта( Мимар ) Али бин Мюшеймеш Дъмъкшъ.
Завършена е на 9 шевал 776 г от Егира, т.е. на 13.03.1375 г от Рождество Христово. Една от най-старите джамии в Турция. 13.30 – 19.30 часа Вечеря.

6 ДЕН (02.01.2021)
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за България след 11:00 ч. БОНУС – посещение на OUTLET NOVADA.

Пристигане в България рано сутринта на 03.01.2021 г.

Офертата включва: 

 • Транспорт с лицензиран автобус по съответния маршрут;
 • Всички магистрални такси;
 • 4 нощувки на съответната база /ALL INCLUSIVE/;
 • НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ по меню с неограничени местни алкохолни и безалкохолни напитки, шоу програма с DJ, ориенталски танци и много изненади /ALL INCLUSIVE програмата на напитките приключва в 02:00 ч./;
 • БОНУС – посещение на OUTLET NOVADA;
 • Представител на туроператора по време на пътуването и престоя в хотела;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ в ЗАД „Лев Инс“ с покритие до 5000 евро на застраховано лице, за лица до 65 г.

Офертата не включва: 

 • Разходи от личен характер;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Доплащане за отпътуване от Добрич – 15 лв на турист при минимум 15 записани;
 • Доплащане за предни места – до 3 ред – 30 лв за двете посоки;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 66 до 69 години в размер на 8 лв., за лица от 70 до 79 г в размер на 16 лв; лица над 80 г не се застраховат;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“, която се сключва по желание на клиента в деня на подписване на договора за туристически пакет или в упоменатия от застрахователя срок.

 

Резервация без риск!!!!!!!!

 • Резервирате само с 50 лв. депозит;
 • Възстановяване на депозита или пълната сума (при заплатена такава) в случай на:
  – затворени граници с Турция;
  – наложена задължителна карантина при връщане в България;
  – при предоставен положителен резултат от PCR тест на пътуващ или член на семейството му;
 • Медицинска застраховка по време на пътуването с покритие за COVID-19.

 

 

 

Mинимален брой участници: 35

    Необходими документи:  международен паспорт; за деца под 18г, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие (съответно от единия или двамата родители), че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие (по 2 броя). Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за плащане : 50 лв. капаро  при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ със  Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100002625, гр. Варна.

 

 • Дни Място Времетраене: