На хладно в Трявна

Категория България
Месец юли

Дата: 10-11.07.2021 г
Цена: 85 лв.

Маршрут: Варна-Трявна-Килифаревски манастир-Вонеща вода-Велико Трърново-Варна

Програма:
1 ДЕН Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 07.00 ч.Кратки почивки по пътя.
Отпътуване за Трявна.Настаняване в хотела.Около 16.00 ч. ще направим пешеходна разходка с екскурзовод из забележителностите на Трявна – Даскаловата къща с резбованите тавани. Слънцата галят и днес с лъчите си гостите в Даскаловата къща. Ще посетите и Старото (Славейково) школо – люлка на българското светско образование. Построено е в периода 1836 – 1839 г и е едно от първите светски училища в България. Открито е като взаимно училище през есента на 1839г. През 1849г тревненци канят като учител в Трявна Петко Славейков, който открива и класно училище в тази сграда. Въвежда изучаването на музика, рисуване, часове по физическо възпитание. През пролетта на 1850г в тревненското училище се провеждат първите годишни изпити. Промените, които Славейков прави тук, са толкова много и значими, че до днес старото училище е известно и като Славейковото школо. Старата църква, градена вечер и опушвана със слама, за да изглежда стар градежът.
Свободно време.Връщане в хотела. Нощувка.
2 ДЕН Закуска. Отпътуване за Вонеща вода-един позабравен курорт с уникална минерална вода.
Следва посещение на Килифаревския манастир .Манастирът, заедно със стенописите и иконостаса на църквата, е обявен за художествен паметник на културата.Основан около 1350 г. от св. Теодосий Търновски, който бил подпомогнат от цар Иван Александър. Преди да бъде унищожен от османските нашественици през 1393 г., манастирът е развивал книжовна дейност – пишели са се и са се превеждали жития, проповеди, богослужебни книги и др.
На днешното си място светата обител е построена отново през 1718 г., но през 1793 – 1798 г. отново е разрушена. Повторното му възстановяване му започва през 1842 г., когато майстор Колю Фичето започва да изгражда едновременно църквата „Св. Димитър” и жилищните сгради. За новата църква са използвани материали от стария храм. Старата църква „Рождество Богородично” е превърната в параклис, посветен на св. Теодосий Търновски. В манастира има още един параклис – „Св. Иван Рилски”, като всички са част от църквата „Св. Димитър”. В църквата посетителите могат да видят иконостаса, изработен от тревненски майстори, както и няколко впечатляващи икони.
Днес манастирът е действащ,а дворът му е пълен с красиви цветя.
Ще направим почивка във Велико Търново за обяд.
Отпътуване за Варна.Пристигане в града около 18.00 ч.

Офертата включва:
 Транспорт с комфортен туристически автобус;
 1 нощувка със закуска в Трявна;
 Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 Посещение на Килифаревския манастир;
 Пешеходна обиколка на Трявна с екскурзовод;
 Посещение на Вонеща вода;
 Посещение на Велико Търново;
 Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.;

Офертата не включва:
 Медицинска застраховка за лица над 65 г. – 2 лв. на ден;
 Разходи от личен характер;

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Забележки:
*Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.
* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.
* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна
* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 03700100003201 гр. Варна.

  • Дни Място Времетраене: