На СПА и вино в Поморие

Категория България
Месец ноември

Дата: 28-29.11.2020 г

Цена: 95 лв.

1 ден
Отпътуване от Варна (ул.Антим I) в 08:30ч. Кратка почивка на Бензиностанция Лукойл в Слънчев бряг. Пристигане в Поморие. Посещение на Винарска изба Тохун – занимава се с отглеждане на собствени лозови насаждения и винопроизводство. Избата произвежда вино от червени и бели сортове грозде собствено производство, предлага вино с марката Сороко, произведено от сортовете шардоне, совиньон блан, розе от каберне совиньон, мерло и каберне совиньон. Ще може да си купите чудесните вина, произведени там, на умерени цени. Ще посетите и манастира “Св. Георги” – действащ мъжки православен манастир. Към края на XVIII век там се заселва турчинът Селим бей, който страдал от тежка неизлечима болест. Една нощ неговият ратай дядо Нено сънувал, че в чифлишкия двор тече извор с чудотворна вода. Той не обръщал внимание, но често започнал да сънува красивия момък, яздещ бял кон – свети Георги. Разкопавайки тайно място, старецът открил мраморен барелеф на светеца, откъдето започнала да извира вода. По заръка на своя ратай, Селим бей повикал владиката на града, който извършил молитва и го поръсил с водата от аязмото. Селим бей се излекувал и се покръстил с цялото си семейство, приемайки християнската вяра. Построявайки малък параклис, Селим бей поставил началото на днешната света обител. След време, според преданието, той овдовял и, приемайки монашество, станал първият игумен, подарявайки на манастира целия си имот от 3800 декара земя. Около обяд – настаняване в хотела, разположен близо до главната улица. Свободно време. Нощувка.

2 ден
Закуска. Свободно време. Разходка по Крайбрежната алея и посещение на Паметника на Яворов. Свободно време за обяд. Отпътуване за Варна. Пристигане в града около 17:00 ч.

Повече за хотела:
Сейнт Джордж**** е изграден през 2000 г. Намира се в старата част на Поморие. Граничи с крайбрежния булевард от едната страна и с пешеходния център на града от друга. Състои се от 3 части с отделни уютни фоайета, стълбища и асансьори. Шестетажен, със стилна архитектура, която съчетава паметник на културата с ново строителство, отлична изолация и централна климатизация.

 

Офертата включва:
• Транспорт от Варна с комфортен туристически автобус;
• 1 нощувка със закуска в Хотел Сейнт Джордж****;
• Ползване на закрит басейн с подгряваща вода и парна баня;
• Посещение на Винарска изба Тохун;
• Посещение на манастира “Св. Георги”;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута.

Офертата не включва:

  • Медицинска застраховка за лица над 70 г. – 2 лв. на ден;
  • разходи от личен характер;

  • Дни Място Времетраене: