На СПА и вино в Поморие

Категория България
Месец март

Дата: 05-06.03.2022 г.

Цена: 85 лв.

 

 

 

Програма:

1 ДЕН  Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 08.30 ч. Ще направим кратка почивка на бензиностанция „Лукойл” Слънчев бряг.Отпътуване за Поморие.Посещение на винарска изба Тохун – занимава се с отглеждане на собствени лозови насаждения и винопроизводство. Избата произвежда вино от червени и бели сортове грозде, собствено производство, предлага вино с марката Сороко, произведено от сортовете: Шардоне, Совиньон блан, Розе от Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Совиньон. Ще може да си купите чудесните леки бели вина, произведени тук, червени и розе с умерени цени.

Ще посетим и  манастира „Св.Георги”- действащ мъжки православен манастир. Към края на XVIII в там се заселва турчинът Селим бей, който страдал от тежка неизлечима болест. Една нощ неговият ратай дядо Нено сънувал, че в чифлишкия двор тече извор с чудотворна вода. Той не обръщал внимание, но често започнал да сънува красивия момък, яздещ бял кон – Св.Георги. Разкопавайки тайно място, старецът открил мраморен барелеф на Св. Георги, откъдето започнала да извира вода. По заръка на своя ратай, Селим бей повикал владиката на града, който извършил молитва и го поръсил с водата от аязмото. Селим бей се излекувал и се покръстил с цялото си семейство, приемайки християнската вяра. Построявайки малък параклис, Селим бей поставил началото на днешната света обител. След време, според преданието, той овдовял и приемайки монашество, станал първият игумен, подарявайки на манастира целия си имот от 3800 декара земя.

Около обяд –настаняване в хотела и Релакс на Мах.Хотела е разположен близо да главната улица .Предлага закрит басейн с подгряваща вода,парна баня и др. (безплатно),и СПА процедури с лечебна кал (срещу заплащане).Свободно време.Нощувка.

2 ДЕН  Закуска.Свободно време за релакс -басейн,сауна или вана с лечебна луга.

В 12.00 ч. освобождаване на стаите.Следва разходка по крайбрежната и посещение на паметника на Яворов.Свободно време за обяд.

Отпътуване за Варна.Пристигане в града – около 17.00 ч.

 

Офертата включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • 1 нощувка със закуска в хотел „Сейнт Джордж” 4* – Поморие;
  • Екскурзоводско обслужване;
  • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;
  • Посещение на Винарска изба – Тохун;
  • Посещение на манастира „Св.Георги”;

 

Офертата не включва:

  • Медицинска застраховка за лица над 70 г. – 2 лв. на ден;
  • Разходи от личен характер;

 

 

Хотелът е изграден през 2000 г.-  намира в старата част на Поморие. Граничи с крайбрежния булевард от едната страна и пешеходния център на града, от друга. Хотелът се състои от 3 части с отделни уютни фоайета , стълбища и асансьори. Шестетажен, със стилна архитектура, която съчетава паметник на културата с ново строителство , отлична изолация и централна климатизация.

За гостите на хотела като част от стандарта се предоставя целогодишно закрит басейн с хидромасажна зона за релакс и отмора. Предпочитани места  са сауната, фитнес залата, солариума и масажните кабинети, работещи също целогодишно.

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

 

 

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100003201, гр. Варна.

  • Дни Място Времетраене: