Лятна почивка в Златоград

Категория България
Месец юли

Дата: 01-06.07.2022 г

Цена за възрастни : 360 лв

Цена за деца до 14(ненавършени) г. – 290 лв.

Цена за деца до 5 (ненавършени) г. – 70 лв.

 

 

 

Златоград е малък град в Родопите, разположен само на 2 километра от границата с Гърция. В сърцето на града се намира етнографският ареален комплекс „Златоград” – един музей на открито, който в същото време е част от ежедневния живот на града. Комплексът включва етнографски музей, занаятчийски работилници и експозиция с водни съоръжения.
Обиколката на комплекса започва от музея, за да може посетителят да се запознае с историята на региона, преди да продължи. Музеят има археологическа сбирка, експозиция, която разказва за поминъка на местното население в миналото, колекции от носии, накити и обреден инвентар.
Обиколката продължава с посещение на занаятчийските работилници. Всяка една от тях е действаща и пред очите на посетителите опитните майстори творят изделия, които могат да се закупят.

Къща за настаняване „Енчевите странноприемници” се намира в град Златоград, в близост до Етнографски Ареален Комплекс и църквата „Св. Георги Победоносец”.

Къща за настаняване „Енчевите странноприемници” е съставена от две къщи, чийто фасади са изцяло изградени по образци от Златоградската Възрожденска архитектура. Къщата предлага на разположение на своите гости механа, барбекю и сенчеста лятна градина, предлагаща прохлада през лятото.

 Разположена в етнографския комплекс на Златоград в сърцето на Родопите, къща „Енчеви странноприемници” предлага уюта и спокойствието необходими за една прекрасна почивка.

 

 

 

1 ДЕН    Отпътуване от Варна – Катедралата в 07.00 ч. Редовни почивки по маршрута. По –пътя посещение на  църквата “Св. Успение Богородично”,стопанисвана от отец Боян Саръев в Кърджали. Ще посетим и “Водното огледало”.

Отпътуване за Златоград.Настаняване в хотела. Свободно време.Вечеря.Нощувка.

2 ДЕН  Закуска. Разходка из забележителностите на Златоград – Етнографския комплекс, Църквата „Свето Успение Богородично“, църквата “Св. Георги” с музея на родопското образование, музеят, посветен на легендарния златоградски герой – Делю хайдутин, единственият по рода си в България музей на съобщенията  и др. Връщане в хотела. Обяд.Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН  Закуска. Екскурзия до гр. Неделино- едно от скритите съкровища на Родопите. Свободно време. Следва посещение на Турчин мост. Връщане в хотела.Обяд.Свободно време.Вечеря.Нощувка.

4 ДЕН  Закуска.Екскурзия до с. Старцево с посещение на ферма за щрауси.

Отпътуване за яз. Златоград.Свободно време за снимки. Връщане в хотела.Обяд.Свободно време.Вечеря.Нощувка.

5 ДЕН  Закуска.Свободно време.Обяд.Свободно време.Вечеря.Нощувка.

6 ДЕН  Закуска.Освобождаване на хотела.Отпътуване за Варна. Кратки почивки по пътя.Обядът ще е сух пакет.

Пристигане във Варна около 18.00 ч.

 

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 5 нощувки,5 закуски,5 обяда и 5 вечери в хотел „Енчеви страноприемници“-Златоград;
 • Посещение на църквата „Св. Успение Богородично“-Кърджали;
 • Посещение на „Водното огледало“;
 • Екскурзия до гр. Неделино;
 • Посещение на Турчин мост;
 • Екскурзия до с.Старцево – посещение на ферма за щрауси;
 • Посещение на язовир Златоград;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;

Офертата не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г. – 2 лв. на ден;

 

За деца до 5 ненавършени години се заплащат 70 лв./ транспорт + застраховка

 

 • Дни Място Времетраене: