Лятна почивка в Златоград

Категория почивки
Месец юли

Дата: 19-23.07.2023 г

Цена: 420 лв. за възрастен

Цена за дете до 11.99 г.- 360 лв.

 

1 ден
Отпътуване от Варна, ул. Антим 1 в 07:00 ч. Кратки почивки по маршрута. По пътя спирка в Кърджали и посещение на храма на отец Боян Саръев. Пристигане в Златоград. Настаняване в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.
2 ден
Закуска. Свободно време или пожелание и срещу доплащане (25 лева), екскурзия до Дяволския мост (Шейтан кюпри). Най-големият и най-известния Османски мост Родопи. Според легендите в скалите наблизо ясно се вижда отпечатък от крака на дявола и този факт дава народното название на мястото – Дяволски мост. Историята разказва още, че мостът е построен преди повече от 500 години, още по османско време. Въпреки това до днес нито веднъж не е бил ремонтиран или реконструиран. Здравината му местните обясняват с факта, че в него е вградена сянката на млада невеста. Тя носела храна на майстора, който го правил-Уста Димитър от Неделино. Скоро след края на строежа обаче, момичето починало. Други обаче са категорични в по-жестоката истина – че майсторът е вградил сянката на собствената си съпруга, за да остане мостът здрав за векове. Но загадките не спират до тук. Върху един от ключовите камъни в централния свод специалисти са открили гравиран печата на цар Соломон. Това кара археолозите да предполагат, че има връзка между моста и светилищата в Родопите. Пешеходния преход е около 3 часа в двете посоки
Екскурзия до Орлови скали
Връщане в хотела. Късен обяд. Свободно време. Вечеря.Нощувка.
3 ден
Закуска. Свободно време или, по желание и срещу доплащане (50 лева), целодневна екскурзия до Кавала.Обядът ще е сух пакет.Връщане  в хотела.Вечеря. Нощувка.

4 ден
Закуска. Свободно време или, по желание екскурзия до гр. Неделино. Връщане в хотела.Обяд.Свободно време.Вечеря. Нощувка.

5 ден
Закуска. Отпътуване за Варна. По пътя посещение на  Каменните гъби. Пристигане във Варна около 20:00 ч.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 4 нощувки със закуски,обяди и вечери в хотел „Енчеви страноприемници“-Златоград;
 • Екскурзовод/водач от фирмата;
 • Посещение на Кърджали-храма на отец Боян Саръев;
 • Посещение на Каменните гъби;
 • Посещение на гр. Неделино;
 • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.;

Офертата не включва:

 • Екскурзия до Дяволския мост и Орлови скали– 25 лв. (включва пътуване от Ардино до Дяволския мост с местен микробус);
 • Екскурзия до Кавала- 50 лв. (при мин. 7 туриста);
 • Медицинска застраховка за лица над 65 г – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

Важно**** При лоши метеорологични условия Каменните гъби се заместват с Исторически музей –Кърджали!

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

*Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

 Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 0370010004374 гр. Варна.

 

 

 • Дни Място Времетраене: