Коледна екскурзия до Онирупули – градът на мечтите и екскурзия до Солун

Категория чужбина
Месец декември

Дата: 06-08.12.2019

Цена от Варна: 262 лв

Цена от Бургас : 252 лв;

 

Всяка година през Декември гръцкото градче Драма предлага на своите посетители една от най- чаровните атракции!В Драма изниква коледния град  Онирупули:специално построени дървени къщички украсени с лампички по прозорците,многобройни магазинчета с най-различни играчки,меденки и коледни мечета.

Тази коледна програма ви предлага да се потопите в духа на празника.

Програма:  

1 ДЕН   Отпътуване от Варна,ул. Антим 1 в 4.00 ч. Пристигане в  Порто Лагос-малко пристанище на езерната лагуна Вистонида

Отпътуване за Драма-оживен град  с дълга и богата история,построен буквално върху вода.Посещение на коледния базар „Онирупули”,утвърден като най-голямото коледно събитие в Гърция.Свободно време.

Около 21.00 ч. отпътуваме за Кавала.Нощувка.

2 ДЕН  Закуска.Около 08.30 ч. пожелание  срещу допълнително заплащане- екскурзия до Солун. Бялата кула, Арката на Галерий, Ротондата “Св. Георги”,посещения на Църквата “Св. Димитър”– покровител на града, най-голямата православна църква в Солун.
Свободно време в града с възможност за пешеходна разходка и кафе по крайбрежния булевард и посещение в най-големи търговски център на Средиземноморието – Mediterranean  Cosmos, където има над 200 магазина, кино комплекс, множество кафенета, ресторанти.

Отпътуване за Кавала. Нощувка.

3 ДЕН  Закуска.Панорамна и пешеходна обиколка на Кавала.

 

Продължаваме към Александруполис където ще направим кратка почивка за обяд и разходка из площада с прочутия Александруполски фар.Около 14.00 ч. отпътуваме за България.Пристигане във Варна около 23.00 ч.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • Пътни и гранични такси;
  • 2 нощувки със закуски в хотел”Galaxy” 4 *-гр.Кавала;
  • Посещение на Драма, Порто Лагос и Александруполис;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро;

Цената не включва:

  • Екскурзия до Солун – 20 евро;
  • Разходи от личен характер;
  • Застраховка за лица от 69,99 до 79,99 г.(лица над 80 г. не подлежат на застраховане);

 

От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща лично от туристите на място в хотела.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Туроператорът си запазва правото на промяна на последователността  на посещаваните обекти;

 

Mинимален брой участници: 40

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

Срокове за плащане : Капаро 30 % при сключване на договор за организирано пътуване. Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100001945, гр. Варна.

  • Дни Място Времетраене: