ИСТАНБУЛ -СТОЛИЦА НА ТРИ ИМПЕРИИ

Категория чужбина
Месец ноември декември

ДАТИ:     08-11.11, 06-09.12

 ЦЕНА: 255 лв. за хотел Grand Asiyan Hotel

и ЦЕНА : 225 лв. за хотел River Yaztur Martinez

Програма:

1 ДЕН:Варна -Истанбул+ Аквариума+Вечеря в рибен ресторант

Тръгване от Добрич-05.00 ч.,от Варна -06.00ч, от Бургас 08:30 ч.Редовни почивки по пътя.

Около 15.00 ч. пристигане в Истанбул

15.30-17.00-Посещение на Istanbul Aquarium-най новият и най-големият в света тематичен аквариум.Отворен е през лчтото на 2011 г.,той представлява съоръжение от нова генерация,което представя чрез уникална концепция 16 различни региона в света.В различни части на аквариума можете да видите морската флора и фауна от Черно море до Тихия океан,включително да изпитате дивата природа на Амазонка с контролирана температура и изкуствен дъжд и влажност.Аквариумът допълва темите с декоративни елементи,интерактивни игри,визуални ефекти и хиляди живи морски същества в 64 аквариума с най-различни размери.Продължаване към центъра на града.Автобусна опознавателна обиколка на Истанбул ( част 1)-големите крепостни стени,златната порта на Константинопол,Мраморно море,изглед към Принцовите острови,азиатския бряг.

Около 18.00 ч.-Настаняване в хотела.

20:30 ч, Вечеря в Рибен ресторант под моста Галата. ( Цена: 22 евро на човек – 5 вида мезета,лаврак или ципура по избор,десерт и прекрасен изглед към Босфора).

2 ДЕН: Хиподрума+Света София+Долмабахче+”Нова среща с Босфора”+Нощен Истанбул

07.00-08.30-Закуска в хотела.

08.30 Отпътуване на цялата група за площад Султан Ахмет.

Автобусна опознавателна обиколка на Истанбул ( част 2)-Мраморно море,изглед към Принцовите острови,азиатския бряг,новата европейска част,Босфора

Цена: включена в екскурзията .

09.00-10.00-Пешеходна обиколка на античния център на Истанбул с екскурзоводска беседа на български език-Хиподрума и най-старите паметници в Истанбул-Египетския обелиск,Змиевидната колона,Колоната на Константин, Фонтанът на Вилхелм,Синята джамия “Султан Ахмет”(отвън).Цена включена в екскурзията.

10.00-11.30 -Посещение на църквата “Света София”.

Най-мащабният и най-внушителният исторически паметник,завещан от Византия.Наричана още Църквата на мъдростта тя представлява бивш православен храм ,превърнат по-късно в джамия,а днес -в музей.

Цена :25 евро на човек -входна такса,слушалки,екскурзоводска беседа.

12.00-14.00 -Посещение на султанския дворец “Долмабахче”-невероятно красив,впечатляващ и пищен,дворецът е една от забележителностите на града,строен през последните години на Османската империя.

Цена :30 евро на човек -входна такса,трансфер и екскурзоводска беседа на български език.

15.00-18.00 -“Нова среща на Босфора”-прекрасна морска разходка по един от най-живописните проливи в света и слизане на най-романтичния символ на Истанбул-Кулата на девицата .

Навлизане в Босфора,плаване покрай исторически квартали ,Долмабахче,Бешикташ,Ортакьой,минаване под първия междуконтинентален мост,Арнавуткьой,Бебек.

Отплаване назад по азиатския бряг покрай наниз от исторически вили,пристани на романтични квартали,джамии,църкви и синагоги,подчертаващи богата палитра от етноси и религии,живеещи в мир и задруга…

“Епилог” на морската разходка  е слизане на Кулата на девицата,един от най-романтичните и загадъчни обекти на Истанбул.Части от нея датират от времето на Фатих Завоевателя,султан Махмут II придава днешния и облик.Тук върху мраморната плоча се намира неговия герб от 1832 г. В широката част на сградата има историческо водохранилище.Изпълнявала различни функции през времето,днес Кулата с морския фар продължава да показва да показва пътя на корабите.Свободно време за чай и кафе,поднесени с чудни легенди.Връщане на сушата.

Цена:25 евро на човек -транспорт с автобус и  кораб с микрофонна уредба,входна такса за Кулата на Девицата,екскурзовод по време на цялата екскурзия.

(При комбиниране на Долмабахче с круиза цената за двете мероприятия е 50 евро)

20.00 ч. Латинския Истанбул и Бейоглу (Таксим)

Нощна автобусна обиколка в Бейоглу,площад Таксим и улица Истиклал-сърцето на Латинския Истанбул.Разкази за историческите сгради по улицата.Пътуване с историческата железница Тунел от 1875 г.-третата най-стара подземна жп линия в света.

Цена:15 евро на човек-нощна автобусна разходка,пешеходна разходка по Истикал,билети за трамвай и исторически Тунел,екскурзоводски беседи.

Връщане в хотела.Нощувка.

3 ДЕН -“Истанбул от птичи поглед-небостъргача “Сапфир”+”Истанбул на два континента с двореца “Бейлярбей”

От 07.00 ч. Закуска в хотела.Програма по желание:

09.00-11.30 ч.- “Истанбул от птичи поглед-небостъргача “Сапфир”

Отправяне към квартал Левент 4,където се намира небостъргача “Сапфир”-една от най-високите жилищни сгради в Европа и първата екологична сграда на Турция.След завършването и в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа.Освен жилищни имоти,комплексът съдържа и търговски център от 34 хил.кв.м.,голф игрище,фитнес център,СПА с плувен басейн и обществени  зони.На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.

Изкачване до панорамната площадка,откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса.Уникалното приключение се допълва от “Sky Ride”-4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул.Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.

Цена :25 евро на човек-транспорт по маршрута,посещение на небостъргача “Сапфир”-панорамната площадка с включен виртуален полет над Истанбул,пълно екскурзоводско обслужване.

12.00-19.30 ч.-Истанбул на два континента:Екскурзия до Азиатския бряг ,Принцовите острови и двореца Бейлярбей.

Отпътуване по моста над Босфора към Азиатския бряг.

Следва посещение на летния султански дворец “Бейлярбей”.Изграден в същия стил като  Долмабахче ,той прилича на европейските дворци за почивка от 18 в.,използван най-често като резиденция на почетни чуждестранни лица.

Продължаване през най-големия квартал Юскюдар (Златния рог) с известни исторически забележителности.Спиране пред най-романтичния символ на Истанбул-Къз Кулеси( Момината кула)за панорамни снимки.Продължаване покрай брега на Мраморно море през квартала Кадъкьой ( Халкедон)с историческите Военни казарми,Военното училище и Азиатската ЖП-гара.

От пристанището Бостанджъ се качваме на корабче,което за половин час ще ни отведе до най-големия от Принцовите острови-остров Бююк Ада.Както на останалите острови ,общо 9 на брой,и тук къщите са от дърво,боядисани в бяло няколкоетажни вили в типично средиземноморски стил.Основно превозно средство е велосипедът,а файтоните са и превозно средство и туристическа атракция.Те могат да се наемат за разходка и в рамките на час да се обиколи острова (Файтон за разходка из Принцовите острови -от 75 турски лири за 4 човека за 45 мин.).Можете да похапнете и прясна риба в някой от многобройните крайбрежни ресторантчета.

Отпътуване обратно с ферибот към европейския бряг и придвижване с транспорт по хотелите.

ЦЕНА:35 евро на човек-тансфер с автобус ,двупосочен билет за ферибота до Принцовите острови,входен билет за двореца Бейлярбей,пълно екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод. (30 евро на човек без влизане в двореца Бейлярбей).

4 ДЕН -“Пиер Лоти и Златния рог”+Виаленд+Лозенград+България

07.00-08.30 Закуска в хотела.Освобождаване на стаите.

09.00-10.00 -Българската църква “Св. Стефан” и музея в Метоха

Една от светините за всички българи -желязната църква отново грее в пълния си блясък на брега на Златния рог!Обявена за най-красивия немюсулмански религиозен храм в цяла Турция,църквата ще ни посрещне така ,както точно преди 120 г.екзарх Йосиф благославя и посреща първите поклонници.Разглеждане и на богатата музейна експозиция ,посветена на българските възрожденци,тяхното дело и живот.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус
 • 3 нощувки със закуски в съответния хотел
 • Автобусна опознавателна обиколка на историческата част на Истанбул
 • Посещение на българската църква “Св.Стефан”и музея в Метоха
 • Пешеходна обиколка на античния център на Истанбул с екскурзоводска беседа на български език
 • Групова медицинска застраховка
 • Лицензиран турски екскурзовод на български език
 • Карта на Истанбул
 • Изненади и подаръци по време на екскурзията
 • Водач-екскурзовод от агенцията

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • ISTANBUL AQUARIUM -за възрастни -20 евро;за деца до 12 г и лица над 65 г-15 евро
 • Посещение на “Света София”-25 евро
 • Посещение на двореца “Топкапъ”-25 евро
 • Двореца “Долмабахче”-30 евро
 • Круиз “Нова среща с Босфора “и слизане на Кулата на девицата -25 евро
 • Латинския Истанбул и Таксим -15 евро
 • Небостъргача “Спфир”-25 евро
 • Екскурзия до Азиатския бряг ,двореца Бейлярбей и Принцовите острови-35 евро
 • Вечеря в рибен ресторант -22 евро
 • Екскурзия “Пиер Лоти и залива Златния рог”-20 евро

 

Необходими документи:Международен паспорт;за деца до 18 г се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия /те родител/и -оригинал и копие ,копие от акта за раждане,копие от страницата  със снимката в паспорта.

 

 • Дни Място Времетраене: