Истанбул – многолитен,цветен и изпълнен с живот

Категория предстоящи
Месец октомври

Дата: 25- 27.10.2019 г

Цена: 180 лв.

Програма:

1 ДЕН  (24.10) Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 22.00 ч.,Бургас  /спирката до бензиностанция OMV до х-л „Мираж”  около 24.30 ч. Кратка почивка на бензиностанция „Лукойл” Слънчев бряг.

2 ДЕН (25.10)   Пристигане в Истанбул –сутринта.

Ще направим обзорна обиколка в Европейската част на Истанбул – Посещение на Константинополския хиподрум,където се намират  Египетския обелиск и Змийската колона.

Преминаване през Босфора в азиатската част и кратка фотопауза на място,от което се открива невероятна панорама към Босфорския пролив.

Разглеждане на най-известните джамии в Истанбул.

Посещение на българската желязна църква „Св.Стефан”.Настаняване в хотела.

Свободно време или допълнителна екскурзия (срещу заплащане) – Посещение на най-големия дворец в Истанбул – Долмабахче –впечатляващ със своята пищна украса,изобилие от злато и кристал.Името на двореца означава „Запълнена градина”.Богатствата които ще видите в Долмабахче,включват прочутото кристално стълбище,стаи на благородници,зали за приеми ,скъпи килими,скулптури – истинска съкровищница.

Не пропускайте и градините на двореца ,както и колекцията с часовници,която се намира в павилион в двореца – Цена на екскурзията 33 евро ;

По –желание и срещу допълнително заплащане : Вечеря в рибен ресторант „Мармара”под моста Галата (с включени 2 алкохолни напитки) и посещение на най-старата сладкарница в Истанбул от 1820 г. –  31 евро ;

Или Вечеря в ресторант „Гар” с фолклорна програма –  30 евро ;

3 ДЕН  (26.10)Закуска.Свободно време или допълнителни екскурзии (срещу заплащане).

*Посещение на „Св.София” – църквата на Божествената мъдрост е истински шедьовър на величието и славата на Ислямския изток и Християнския запад.Посещение на Султанския дворец „Топкапъ” – построен върху византийски дворец  – център на византийското управление.Камъните и колоните,останали от двореца ,са използвани при направата на Топкапъ – Цена за двете екскурзии – 46 евро ;

При желание за посещение на двореца „Топкапъ” без църквата „Св.София” –цената е 27 евро;

Следва –нощен круиз на кораб по Босфора с програма ,вечеря и местни напитки без ограничение – 40 евро;

Връщане в хотела.Нощувка.

4 ДЕН  (27.10)Закуска.До 12.00 ч. Освобождаване на стаите.

След закуска (пожелание)-  разходка по улица Истикляр,посещение на Катедралата  Св.Антоан,двореца Бейлярбей,джамията Михримах Султан в Юскюдар и кулата на девицата (Къз кулеси) – 37 евро;

Посещение на небостъргача „Сапфир” (с включен Sky Ride – 4 D симулация  на полет с хеликоптер над Истанбул) – 26 евро ;

По пътя посещение и свободно време в търговски център Форум – Истанбул  и аквариум Sea Life Aquarium – (вход за аквариума – 65 лири);

Отпътуване  за Къркларели (Лозенград).Спиране в градския център.Време за вечеря и покупки на сладки,ядки,кори за баница,халва и др.

Пристигане във Варна късно вечерта.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки,две закуски в хотел 3*;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Медицинска застраховка за лица до 69,99 г.;
 • Автобусна обзорна историческа обиколка на Истанбул – Посещение на Константинополския хиподрум;
 • Посещение на желязната църква „Св.Стефан”;

Офертата не включва:

 • Посещение на султанския дворец Топкапъ – 27 евро;
 • Посещение на двореца Долмабахче – 33 евро;
 • Вечеря в рибен ресторант „Мармара” – 31 евро;
 • Вечеря в ресторант Гар с фолклорна програма – 30 евро;
 • Разходка по улица Истикляр,посещение на Катедралата „Св.Антоан”,двореца Бейляр Бей,Кулата на Девицата – 37 евро;
 • Посещение на небостъргача Сапфир (с включен Sky Ride – 4D симулация на полет с хеликоптер над Истанбул) – 26 евро;
 • Входна такса за аквариум Sea Life Aquarium – 65 лири;
 • Застраховка за лица над 70 г – 2 лв на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

*** Възможна е промяна във входните такси на обектите,които се определят периодично от турското правителство;

*Туроператорът си запазва правото на промяна на последователността  на посещаваните обекти;

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

Необходими документи: международен паспорт; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие- по 2 броя. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 03700100001945 гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: