Зимна Почивка по болярски

Категория почивки
Месец декември

Дата: 26-29.12.2021 г

Цена: 215 лв.

 

Програма:

1 ДЕН Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 08.00 ч. Пристигане във Велико Търново.Настаняване в хотела.

Парк хотел Асеневци се намира на уникално място – в гората, на чист въздух и тишина и едновременно стова – на 5 мин пеш от Царевец и Самоводската чаршия. Комплексът е нов , с млад и любезен персонал, отзивчив и весел. По голямата част от стаите са с тераси, ресторанта предлага уникални и вкусни деликатеси, СПА центърът е на Ваше разположение – какво повече е нужно за пълноценна почивка и релакс!

2 ДЕН   Закуска.Пожелание и срещу допълнително заплащане – екскурзия до Свищов и Никополис ад Иструм- римски и ранновизантийски град. Градът е основан през ІІ век от римския император Марк Улпий Траян (98 – 117 г.) в чест на победата му над даките (106 г.). Именно затова е и наречен така – Никополис ад Иструм в превод означава Град на победата на Дунава. Градът е бил разположен на пресечната точка на две от важните пътища в Долна Мизия – от Одесос (днешна Варна) до западните римски провинции и от Нове (днешен Свищов) до Византион (днешен Истанбул) .  Градът е планиран по т.нар. „ортогонална система” – прави улици, ориентирани по посоките на света, които се пресичат под прав ъгъл.
Разкопките тук са установили, че градът първоначално е нямал крепостни стени. Те били построени по-късно, в края на II в., след опустошително варварско нападение.
Порта е имало на всяка една от крепостните стени, но главната порта била тази, разположена на запад – към столицата на империята Рим. Така се и наричала – Порта Романа. Градът е бил снабдяван с вода посредством водопроводи, най-дългият от които бил дълъг цели 27 км.
Около централния площад – агората – са намерени останките на канонада, малък театър, обществени сгради и магазини. Имало е и обществена баня, открити са и останки от подово отопление в някои сгради. Предполага се, че е имало дори открита отопляема през зимата пътека за разходки.
Градът е сякъл и собствени монети. Открити са близо 1000 вида бронзови монети с различни изображения от Никополис ад Иструм. Тук са живеели хора с различни религии, което обяснява и разнообразните погребения, открити в района. Некрополът на града бил разположен от двете страни на пътя към Нове и в западна посока. От него са запазени 121 могили.
Предполага се, че древният град е унищожен в началото на VII век при нападение на аварите.

Връщане в хотела.Свободно време.Вечеря.Нощувка.

3 ДЕН   Закуска. Пожелание и срещу доплащане – екскурзия до Лясковец с неговия уникален музей на гурбетчиите – градинари  и Петропавловския манастир или до Преображенския манастир с уникалните стенописи на Захари Зограф.

Връщане в хотела.Свободно време.Вечеря.Нощувка.

4 ДЕН  Закуска.Свободно време.Обяд.Свободно време.Нощувка.

5 ДЕН   Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Варна.

Пристигане в града – около 16.00 ч.

 

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 4 нощувки със закуски ,2 вечери и 1 обяд в Парк хотел Асеневци;
 • Екскурзоводсо обслужване по маршрута;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г;

Офертата не включва:

 • Допълнителни екскурзии:
 • Екскурзия до Свищов и Никополис ад Иструм – 10 лв;
 • Екскурзия до Лясковец,Петропавловски манастир и Преображенски манастир –10 лв;
 • Входни такси за обектите;
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г. – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

*Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 03700100003201 гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: