Зимна почивка в Чепеларе

Категория почивки
Месец декември

Дата: 26-30.12.2023 г.

Цена от Варна и Бургас: 460 лв.

Цена от Добрич: 480 лв.

 

Хотел “Борика” е чудесно разположен на хълм в Чепеларе само на километър от ски пистите на Мечи Чал. Модерната сграда на четиризвездния хотел се намира до борова гора и от нея се разкриват красиви гледки към Чепеларе и планината. Хотелът предоставя и различни възможности за пълна релаксация и качествена почивка в своя модерен спортен център. На разположение на гостите са професионален фитнес център, закрит плувен басейн, отделен плувен басейн за деца, сауна, парна баня, джакузи, масажен център. 

1 ДЕН   Отпътуване от Добрич-стоматологията в 06.00 ч. Варна –Катедралата  в 07.00 ч.,Бургас – бензиностанция OMV  до Метро.Редовни почивки по пътя. Посещение на Кукленски манастир – „Св.Св.Козма и Дамян“. Построен е до извор със смятана за лековита вода. Затова и манастирът носи името на Светите врачи Безсребреници Козма и Дамян с народно име „Свети Врач“. Посветен е на светите лечители Козма и Дамян. В манастира се пази като ценна реликва ръката на Свети Козма. Към манастира има и малка църква, за която се смята, че е една от най-старите християнски църкви в България. След обяд пристигане в Чепеларе.Настаняване  в хотела.Свободно време.Вечеря.Нощувка.

2 ДЕН Закуска.Отпътуване в 09.00 ч. за писта  „Мечи чал“.Свободно време за ски и снежни занимания. В 13.00 ч.отпътуване за  хотела.Обяд.Свободно време(басейн,фитнес или разходки из градчето). Вечеря.Нощувка.

3 ДЕН   Закуска.В 09.00 ч. Пожелание и срещу доплащане –Екскурзия до Агушеви конаци. Изграден е в началото на ХІХ век от 3 майстори за Салих Ага неговите 3 синове. В края на ХХ век е реставриран и превърнат в етнографски музей. След реституция през 2001 г. Агушевите конаци са върнати на наследниците на Салих Ага. Връщане в хотела.Късен обяд.Свободно време. Вечеря.Нощувка.

4  ДЕН   Закуска. В 09.00 ч.отпътуване за Пампорово.Свободно време за разглеждане.Връщане в хотела.Обяд.Свободно време. Вечеря.Нощувка.

5  ДЕН  Закуска.Отпътуване за Варна в 09.00 ч. Обядът ще е сух пакет.

Пристигане във Варна-късния следобед.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 4 нощувки със закуски,обяди и вечери в хотел „Борика“-Чепеларе;
 • Водач-представител от фирмата;
 • Ползване на закрит басейн и фитнес;
 • Посещение на Кукленски манастир „Св.Св. Козма и Дамян“;
 • Екскурзия до Пампорово;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г;

Офертата не включва:

 • Входна такса за музеите и лифт до вр.Снежанка;
 • Полудневна екскурзия до Агушеви конаци – 20 лв;
 • Входна такса за Агушеви конаци – 6,50 лв. (за група над 16 туриста), ученици и студенти, пенсионери, хора със специфични потребности (степен на инвалидност над 50%) – 4,00 лв
 • Такса за джакузи – 10 лв./30 мин./;
 • Такса парна баня – 10 лв. /30 мин./;
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

*Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

 Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 0370010004374 гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: