Зимна почивка в Чепеларе

Категория България
Месец януари

Дата: 30.01-04.02.2024 г.

6 дни/5 нощувки

Цена: 520 лв.

Цена за деца до 14 г.- 480 лв.

Чепеларе е известен като един от зимните курорти на България. Ски център Чепеларе се намира непосредствено след края на града по пътя за Пампорово. Градът има дългогодишни традиции в ски спорта. Ски пистите и ски пътищата на центъра са дълги 20 км. Пистите са с различна дължина и трудност и са подходящи както за напреднали, така и за начинаещи скиори и сноубордисти. На разположение на скиорите е четириседалков лифт, който изминава разстоянието от 2700 м от началната точка на станцията в Чепеларе до връх Мечи чал за 9 минути. В Чепеларе може да бъде посетен единственият в България Музей на ските, който отваря врати през 1998 г. както и Музеят на родопския карст – единствен по рода си на Балканите. 

Интерес за туристите представлява и храм „Свети Атанасий Велики”, построен през 1834 г. само за 40 дни. Едно от приятните места за отмора в града е площад „Олимпийски”.

Хотел “Борика” е чудесно разположен на хълм в Чепеларе само на километър от ски пистите на Мечи Чал. Модерната сграда на четиризвездния хотел се намира до борова гора и от нея се разкриват красиви гледки към Чепеларе и планината. Хотелът предоставя и различни възможности за пълна релаксация и качествена почивка в своя модерен спортен център. На разположение на гостите са професионален фитнес център, закрит плувен басейн, отделен плувен басейн за деца, сауна, парна баня, джакузи, масажен център. 

Програма:

1 ДЕН   Отпътуване от Варна –Катедралата  в 06.00 ч.Редовни почивки по пътя. Пристигане в Чепеларе.Настаняване  в хотела.Късен обяд.Свободно време.Вечеря.Нощувка.

2 ДЕН Закуска.Пожелание и срещу доплащане (10 лв.) Екскурзия до Пампорово. Свободно време за ски и снежни занимания.В 13.30 ч. отпътуване за хотела. Обяд. Свободно време(басейн,СПА,фитнес или разходки из градчето). Вечеря.Нощувка.

3 ДЕН   Закуска.В 08.30 ч. отпътуване за писта „Мечи чал“. Свободно време за ски.Отпътуване за хотела в 13.30 ч.Обяд.Свободно време. Вечеря.Нощувка.

4  ДЕН   Закуска. Пожелание и срещу доплащане (10 лв.)Екскурзия до Пампорово. Разходка до вр.Снежанка.Отпътуване за хотела в 13.30 ч.Обяд.Свободно време. Вечеря.Нощувка.

5 ДЕН   Закуска. В 08.30 ч. отпътуване за писта „Мечи чал“. Свободно време за ски.Отпътуване за хотела в 13.30 ч.Обяд.Свободно време. Вечеря.Нощувка.

6  ДЕН  Закуска.Отпътуване за Варна в 09.00 ч.Пристигане във Варна-късния следобед.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 5 нощувки със закуски,обяди и вечери в хотел „Борика“-Чепеларе;
 • Водач-представител от фирмата;
 • Ползване на закрит басейн и СПА-центъра;
 • Трансфер до писта „Мечи чал“;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г;

Офертата не включва:

 • Лифт до вр.Снежанка;
 • Трансфер до Чепеларе-Пампорово-Чепеларе – 10 лв. (при мин.15 записани туриста);
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

ПО ВРЕМЕ НА ЗИМНАТА ПОЧИВКА,ЩЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ ТРЕНИРОВКИ ПО ПЛУВАНЕ СРЕЩУ ДОПЛАЩАНЕ

 

ЗАБЕЛЕЖКА:  ПРОГРАМАТА НЕ Е ПОДХОДЯЩА ЗА ДЕЦА ПОД 3 г.ВЪЗРАСТ

 

ЗА ТУРИСТИТЕ ПОЛЗВАЩИ СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ,СЕ ПРИСПАДАТ 50 ЛВ. ОТ ПАКЕТНАТА ЦЕНА НА ЧОВЕК

Забележки:Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

 

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 0370010004374  гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: