Зимна почивка в Златоград

Категория почивки
Месец декември

Дата: 26-30.12.2020 г

Цена: 290 лв.

 

Програма:

1 ДЕН  Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 08.00 ч. Кратки почивки по пътя,

Пристигане в Златоград. Освен чистия планински въздух градът ни привлича и с българската си атмосфера, с гостоприемството и напевния говор на тукашните хора, готови да ти помогнат, да те упътят, да  ти покажат…И то с усмивка и с удоволствие.

Настаняване в хотела. Освен етнографския комплекс с чудесните дюкянчета , „въртяното кафе”, старинните църкви комплексът предлага ползване на СПА центъра на хотел „Александър”, закрития басеин с минерална вода, джакузито, парната баня..

2 ДЕН  Закуска.Екскурзия до Татул – светилището на боговете.Смята се,че светилището е показвало символичните погребения на Орфей и тракийския цар Резос,за който легендите разказват,че е участвал в Троянската война. Важно! Има възможност непосредствено до подножието на обекта да се стигне и от хора със специални нужди по специално изградена пътека. Връщане обратно в Златоград. Свободно време. Нощувка.

3 ДЕН Закуска. Свободно време в Златоград.Нощувка.

4 ДЕН Закуска.Свободно време.Вечеря.Нощувка.

5 ДЕН  Закуска. Освобождаване на хотела.Отпътуване за Варна.По пътя ще посетим Манастира на Отец Боян Саръев-един от най-мощните духовни центрове в България.

Следва посещение на Перперикон – – археологически комплекс в Източните Родопи, състоящ се от голямо мегалитно светилище отпреди 8000г през каменната ера, паметници от античността и средновековна крепост. Ще посетим и Каменните гъби.

Отпътуване за Варна. Пристигане в града около 20 ч.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 4 нощувки със закуски и вечери в СПА Комплекс Александър или „Енчеви страноприемници“ – Златоград;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на Татул (без включена входна такса);
 • Посещение на манастира на отец Боян Саръев;
 • Посещение на Перперикон (без включена входна такса);
 • Посещение на Каменните гъби;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г;

Офертата не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г. – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

 

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

*Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 03700100003201 гр. Варна.

 

 • Дни Място Времетраене: