Зимна почивка в Боровец

Категория почивки
Месец декември

Дата: 26- 30.12.2021 г

Цена: 330 лв.

 

Програма:

1 ДЕН   Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 07.00 ч.Редовни почивки по пътя.  Пристигане в Боровец.Настаняване в хотела.Свободно време.Вечеря.Нощувка.

2 ДЕН   Закуска. Свободно време или пожелание (срещу допълнително заплащане)-екскурзия до Царска Бистрица -бивш дворец на владетелите от Третото българско царство.Построен е между 1898 и 1914 г.,за ловна хижа на царете Фердинанд I и Борис III  в традиционен български стил,но в него личат и европейски архитектурни влияния.

Дворецът е важна част от историята на последната българска царска династия.Тук на 28 август 1943 г.съобщават на царица Йоана,че съпругът и ,цар Борис III е болен от мистериозна болест.

Дворецът притежава  собствено електрозахранване,което се осигурява от малка водноелектрическа централа „Сименс” инсталирана през 1912 г.

След  1945 г. дворецът е национализиран от новия режим  в България.

Паркът около двореца е изключително красив и подреден. Много редки дървесни видове има събрани тук – цар Фердинанд е имал хоби да носи млади дръвчета от редки видове от местата по света, които е посещавал.

През имението тече река Бистрица, която е опитомена и терасирана, а малкото мостче и алеите около нея предразполагат за романтични разходки.

Връщане в хотела.Свободно време.Вечеря.Нощувка.

3 ДЕН  Закуска.Свободно време за ски.Вечеря.Нощувка.

4 ДЕН  Закуска. Свободно време или пожелание (срещу допълнително заплащане) екскурзия до Самоков.Връщане в хотела.Вечеря.Нощувка.

5 ДЕН  Закуска.Отпътуване за Варна.Пристигане в града около 18.30 ч.

Офертата включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • 4 нощувки със закуски и вечери на блок маса в хотел „Флора“;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Ползване на басейн и фитнес;
  • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.;

 

Офертата не включва:

  • Екскурзия до Царска Бистрица – 10 лв;
  • Екскурзия до Самоков – 10 лв;
  • Медицинска застраховка за лица над 65 г. – 2 лв. на ден;
  • Разходи от личен характер;

 

 

 

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

*Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 03700100003201 гр. Варна.

  • Дни Място Времетраене: