Есен в Странджа Двудневна екскурзия до Малко Търново и Мишкова нива

Категория България
Месец септември

Дата: 12-13.09.2020 г

Цена: 95 лв.

Програма:

1 ДЕН  Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 07.00 ч.Кратка почивка на Слънчев бряг –бензиностанция „Лукойл”.Продължаваме към Малко Търново-душата на Странджа планина.Много интересен е Историческия музей,разположен в красива старинна сграда,Католическата църква с подаръка от папата,посетил я при идването си у нас.

Наблизо е Мишкова нива до която се отива с джип.

Учените са установил,че светилището е от V-III в. преди Христа,което го прави най-древното тракийско светилище в Странджа.Монументът се е променял през вековете.Предполага се,че първоначално е бил долмен,след това се превръща в светилище-гробница,най-вероятно на Бога Слънце.

На пръв поглед разхвърляните безразборно камъни са подредени в три кръга.За древните траки кръгът е символизирал вечността и кръговрата на живота.

В светилището е запазен жертвеник.Знае се,че траките са извършвали два вида жертвоприношения ,за да омилостивят своите божества – безкръвни (с леене на вода,вино или мляко) и кръвни (с пренасяне в жертва на животни).

Ясно могат да се различат и стените на древен коридор,който някога е бил със свод.Извън този коридор е имало кръгла погребална камера,в която жреците са имали право да влизат.

Днес можете да преминете по стъпките на древните траки и макар и простосмъртни, да се озовете там,където са се извършвали най -свещени ритуали,в които малцина са били посветени.

Ще отидем и до  мястото на тайнствената богиня Бастет – богиня на радостта,танците,празниците,музиката,покровителка на бременните жени. Вярвало се, че лекува болните и помага на реколтата да узрее. Изобразявана е като жена с глава на котка или лъвица, с кошница в ръце. Понякога е изобразявана просто като котка.

Отпътуване за хотела.Свободно време.Нощувка.

2 ДЕН  Закуска. Втория ден е посветен на чудесните китни села с гостоприемни люде в планината – Сърмашик – Бръшлян , Граматиково- имена емблематични за хората потомци на тракийските българи – преселници, имена навеки свързани с героичната история на Преображенското възстание и с една песен за ясния месец и за странджанския роб – тракийската „Марсилеза“.

Пристигане във Варна около 19.00 часа.

 

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • 1 нощувка със закуска в хотел „Рибарникъ”;
 • Посещение на Малко Търново;
 • Посещение на Мишкова Нива (без такса за джип);
 • Посещение на село Сърмашик;
 • Посещение на село Бръшлян;
 • Посещение на село Граматиково;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;

 

Офертата не включва:

 • Джип до Мишкова Нива – около 10 лв.;
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г. – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

Минимален брой участници: 40

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Туроператорът си запазва правото на промяна на последователността  на посещаваните обекти;

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100002625, гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: