Ексурзия до остров Тасос,Кавала,Порто Лагос и Александруполи

Категория предстоящи
Месец май

Дата: 22-25.05.2020 г

Цена: 550 лв. за двама;

Програма:

1 денОтпътуване от Варна, ул. „Антим I” в 4.00 ч., отпътуване от Бургас в 6:00 ч./ от бензиностанция OMV до х-л „Мираж“/ по маршрут: Варна- КГПП Капитан Петко Войвода-Кавала. Кавала е град, който ще ви очарова с тесните си улички и прекрасната атмосфера. Тук ще видим Имарет- късноосманска сграда, типичен пример за ислямска архитектура. Построена е от Мехмет Али, основателят на последната египетска династия. Имарет е една от архитектурните забележителности на днешна Кавала. Следва посещение на крепостната стена, построена от Юстиниан I в стремежа му да запази града от набезите на варварските племена. Ще видим още  къщата и паметника на Мехмет Али.

В стария град има изобилие от приятни заведения,много от които с гледка към пристанището и залива на Кавала.

Градът е бил прочут с тютюневите си складове и търговия.Днес някогашен скалд е превърнат в музей на тютюна,в които през годината се сменят интересни временни изложби.

Няма да сгрешите, ако прост се разходите по уличките на Кавала и се отдадете на безгрижно пиене на кафе и наблюдаване на минувачите – както правят гърците.

Свободно време. Към 16:00 ч. се отправяме към Керамоти, от където ще се качим на ферибот  до най-красивия егейски остров- Тасос (времетраене на пътуването с ферибот около 40 мин.). Настаняване в хотел “ZOE” 4 *. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ден  Закуска. Целодневна панорамна  обиколка  на  Зеления остров. Ще разгледаме  местната фабрика за бижута Iris Gold, която разполага с огромен асортимент от бижута, славещи се със своето изящество, прецизност на изработката и високо качество.

Следва посещение на женския православен манастир “Св. Архангел Михаил”. Тук се съхранява голяма колекция от религиозни предмети, която включва и част от пирона, с който е била прикована дясната ръка на Христос към дървения кръст по време на неговото разпване. Легендата разказва, че пиронът е трябвало да бъде дар от светогорските монаси за владетелите на Молдова. Но буря принудила поклонниците да спрат на Тасос и това се приело за божествен знак, че реликвата трябва да остане в манастира.

Ще посетим традиционната фабрика за производство на зехтин в Панагия- тук ще имате възможност, както да проследите технологитя по производството на зехтин, така и да закупите разнообразни козметични продукти с екстракт от маслини, местен висококачествен зехтин и различни сувенири.

Панагия е едно традиционно село,което се намира на о-в Тасос с богата история и с много,за съжаление непознати факти.Това е едно от най-важните и богати села на острова.Застроено е преди почти 300 г.,но през Византийската епоха имало колония,която се наричала „Анастасион”.

Ще посетим и столицата Лименас, където ще разполагате със свободно време за самостоятелна разходка и снимки. Връщане в хотела.

По-желание срещу допълнително заплащане – Таверна с  местни деликатеси и жива музика. Нощувка.

3 ден   Закуска. Свободен ден за самостоятелна разходка и плаж. Вечеря. Нощувка.

4 ден  Закуска. Отпътуване за България. По пътя ще посетим Порто Лагос – село на брега между Бяло море и обширната езерна лагуна Буругьол (Вистониада).То е рибарски и оризовъден център.

Лагуната е „влажна зона” и заедно с плажовете са под защита на мнистерството на околната среда.Обитава се от розово фламинго,пеликани,лебеди и други морски и сладководни птици.

В лагуната е манастирът „Св.Никола” –дълъг пешеходен дървен мост го свързва с брега.

Отпътуване за Александруполис(Дедеагач) – град разположен на северния бряг на Бяло море на няколко километра от устието на река Марица (Еврос) в подножието на ниската планина Овчарица (Цопан).

Свободно време за обяд.

Отпътуване за България.

Пристигане във Варна късно вечерта.

Офертата включва: 

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 3 нощувки,три закуски и две вечери;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Медицинска застраховка за лица до 69,99 г;
 • Пътни,фериботни и магистрални такси;
 • Посещение на Кавала;
 • Посещение на Порто Лагос;
 • Посещение на Александруполис;

 

Офертата не включва:

 • Обзорна обиколка на Тасос – 10 евро;
 • Таверна с музика на живо – 25 евро;
 • Застраховка за лица от 70 до 80 г. – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

*Забележка: възможна е промяна в последователността на посещение на посочените туристически обекти.

 

Mинимален брой участници: 40

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

Срокове за плащане : Капаро 30 % при сключване на договор за организирано пътуване. Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

 

 

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100001945, гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: