Екскурзия-Черноморска Турция

Категория чужбина
Месец май

Дата: 29.05-04.06.2023

Цена: 897 лв.

 

Програма:

1 ДЕН    Отпътуване от Варна,ул. Антим 1 в 20.00 ч. Бургас –бензиностанция OMV до хотел Мираж в 22.00 ч. Редовни почивки по пътя.Преминаване през ГКПП Малко Търново.

2 ДЕН   Отпътуване за гр.Сафранболу.По пътя посещение на Амасра. Населението е само 7000 души. Градчето се състои от две части – континентална и островна. Те са свързани помежду си с каменен мост, построен по времето на Римската империя. Амасра е наречена Перлата на турското Черномория заради извънредно красивата си природа. Градът е заобиколен от високи скалисти планини, покрити с борови гори. През лятото температурата на морската вода е средно 23 градуса, а през зимата въздухът не става по-студен от 1 градус. Самият град е един гигантски музей на открито с паметници от Римската импераия, Византия и Османската империя. Амасра е столицата на Еритрея.

Пешеходна обиколка в малкото градче на Черно море,наречено от султан Мехмед Фатих „Окото на света“.Разглеждане на крепостта Амастрида. Свободно време на чаршията и обяд.

Следобяд отпътуване за Сафранболу – Името на града идва от растението Шафран, което се е отглеждало в огромни количества тук.

Сега Сафранболу Турция е известен като исторически град с много добре запазени старинни къщи. Има над 1000 регистрирани исторически обекта, турски бани и джамии от 17-и век. Къщите са запазени във вида си, в който са били преди векове.

Сафранболу е място, обладано от красота и спокойствие, което пречиства душата…

Самият град е открит музей и е в Списъка на Световното Културно и Природно наследство на ЮНЕСКО.

По пътя-фотопауза на каньона Токалъ.

Пристигане в Сафранболу.Следва пешеходен тур в града и в етнографското селище Юрук кьой.

Настаняване в хотела.Вечеря.Свободно време.Нощувка.

3 ДЕН   Закуска. В 08.00 ч. отпътуване за Самсун.По пътя посещение на центъра на гр.Кастамону +пешеходен тур.Продължаваме за град Синоп. Разходка в града.Обяд.

Следобяд отпътуване за Самсун. Настаняване в хотела.Следва-вечерен пешеходен тур в града.Вечеря в ресторанта на хотела.Нощувка.

4 ДЕН   Закуска. Отпътуване за Трабзон през Орду и Гиресун.Първата ни спирка е град Орду,където се изкачваме с лифт до хълма Бозтепе.

Отпътуване за Гиресун-града на черешата.Свободно време за обяд.

Пристигане в Трабзон. Посещение на църквата Св.София построена през 13 век.

Настаняване в хотела.

Следва пешеходен тур в централната част на града.

Вечеря.Свободно време.Нощувка.

5 ДЕН   Закуска.Посещение на скалния манастир Сумела.Манастирът на Богородица Сумела е основан в 4 век.След посещението на Сумела отпътуване за Амася на Зелената река.Обяд в крайпътно заведение.Пристигане в Амася.Настаняване в хотела.Следва разгледжане на скалните гробници на Понтийските царе,музея на принцовете,провеждаме пешеходен тур покрай Зелената река с посещение на джамията на Беязид.

Свободно време.Вечеря.Нощувка.

6 ДЕН   Закуска.Отпътуване за Анкара.По пътя посещение на скалните канали на Ферхад, Хетската столица Хатуша и култовото средище Язълъкая. Късно вечерта пристигане в Анкара.Настаняване в хотела.Вечеря.Нощувка.

7 ДЕН  Закуска.Разглеждане на забележителностите на Анкара-Крепостта,Музеят на Анадолските цивилизации и мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк.

Отпътуване за България.

8 ДЕН   Пристигане във Варна.

 

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Сафранболу;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Самсун;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Трабзон;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Амася;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Анкара;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Екскурзовод представител на турската фирма партньор;
 • Посещение на Амасра и крепостта Амастрида;
 • Посещение на град Сафранболу и фотопауза на каньона Токалъ;
 • Пешеходен тур в Сафранболу и етнографското селище Юрук кьой;
 • Посещение на град Орду;
 • Посещение на град Гиресун;
 • Посещение на Трабзон;
 • Посещение на скалния манастир Сумела;
 • Пешеходен тур покрай Зелената река;
 • Посещение на джамията на Беязид;
 • Посещение на скалните канали на Ферхад,Хетската столица Хатуша и култовото средище Язълъкая;
 • Посещение на Анкара –Крепостта,Музеят на Анадолските цивилизации,Мавзолея на Ататюрк;
 • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г;

Офертата не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Медицинска застраховка за лица над 65 г – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

 

Необходими документи:  международен паспорт/лична карта; за деца под 18 г. непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие (съответно от единия или двамата родители), че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие (по 2 броя). Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за плащане : 30 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл. 97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ със  Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  0370010004374 гр. Варна.

 

 • Дни Място Времетраене: