Екскурзия за празника на Еленския бут

Категория България
Месец ноември

Дата: 16.11.2019 г

Цена от Варна: 33 лв

Цена от Шумен: 31 лв

Програма:

Отпътуване от Варна,ул. Антим 1  в 06.30 ч.,от Шумен (пети километър) в 07. 30 ч.

Кратка почивка по пътя.Пристигане в китното градче Елена,разположено в Еленския балкан и в красивата долина на Еленската река.

Следва пешеходна разходка и разглеждане на забележителностите на града – Архитектурно-Исторически комплекс – „Даскаловницата” –така се нарича Еленското класно училище за подготовка на учители,което е създадено през 1843 г. от Иван Момчилов.Част от комплекса е Часовниковата кула изградена през 1812 г. и е паметник на културата,Църквата „Успение Богородично” построена през 1837 г. на мястото на стар параклис.В двора се намира и най-старата църква в град Елена „Св. Никола ”построена през 1804 г. и Камбуровия хан от XIX в. където посетителите могат да видят етнографска експозиция.

Свободно време за участие в Празника на Еленския Бут,пресъздаващ стара традиция по този край, когато по Димитровден стопаните са изнасяли на показ вкусни мезета по време на този Фестивал.

 

 

ПРИМЕРНА ПРОГРАМА ЗА ПРАЗНИКА НА ЕЛЕНСКИЯ БУТ:
10.30 ч Начало на празника – Пресъздаване на еленската традиция “Пърлене на прасе над трап”
11.30 ч Официално откриване
12.30 ч Фолклорна програма
13.00 -18.00 ч Забавна програма: *състезания, * игри, * конкурси Задецата: езда, стрелба с лък,творчески работилници.

 

Офертата  включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • Екскурзоводско обслужване;
  • Медицинска застраховка за лица до 69,99 г.

Офертата не включва:

  • Входни такси за обектите (ориентировъчни) –„Даскаловницата” – 2 лв.за възрастни,1 лв. за пенсионери и ученици, Вход за Църквата – музей “Св. Никола” – 2, 00 лв за възрастни, 1,00 лв за пенсионери и учащи,Вход за Камбуровият хан – 2, 00 лв за възрастни, 1,00 лв за пенсионери и учащи;
  • Медицинска застраховка за лица над 70 г – 2 лв.;
  • Разходи от личен характер;

 

 

 

Жителите и гостите на празника ще могат да премерят сили в надпревара за „Най-голям бут”, „Най-вкусен бут”, „Най-майсторско рязане на еленски бут”, „Най-весела касапска история”, „Най-як балканджия”. Куп награди, разиграни в томбола, очаква най-големите късметлии. Освен вино от арония и еленска сливова ракия, някой от спечелилите ще си тръгне с цял еленски бут. Еленчанките не остават по-назад от мъжете и приготвят вкусни гозби, за да покажат, че от уникалния специалитет стават и вкусни ястия. Богата фолклорна програма съпътства мероприятието. На пазара има място за демонстрации на старите еленски занаяти, кът за игри и развлечения за децата.

 

 

 

Минимален брой участници: 40

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Туроператорът си запазва правото на промяна на последователността  на посещаваните обекти;

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100001945, гр. Варна.

  • Дни Място Времетраене: