Екскурзия до Чанаккале,Гейикли,Троя и възможност за остров Бозджаада и Ассос

Категория чужбина
Месец октомври

Дата: 12-15.10.2023 г

Цена от Добрич:345 лв.

Цена от Варна: 329 лв.

Цена от Бургас: 320 лв.

 

Програма:

1 ДЕН  Отпътуване от Варна,ул. Антим 1 в 17.00 ч. Бургас –бензиностанция OMV до хотел Мираж в 19.00 ч. Редовни почивки по пътя.Преминаване през ГКПП Малко Търново и пролива Дарданелите и Чанаккале по новия въжен мост. Продължаваме към градчето Гейикли,откъдето (пожелание и срещу доплащане 30 евро) в 08.00 ч. ще се качим на ферибот до остров Бозджаада.Следва пешеходен тур в градчето с посещение на: църквата Св. Мария,джамията Алибей,Крепостта,Градския музей,Магазин за сувенири,магазин и фабрика за вина.Обяд. Около 12.30 ч. се качваме на ферибот за Гейикли и с автобуса продължаваме дневния тур.

Следва посещение на интересното розово езеро с форма на сърце и храма на Аполон с мишките.

Отпътуване за гадчето Акчай.Настаняване в хотела.Вечеря в хотела или рибен ресторант.Нощувка.

2 ДЕН   Закуска.Пожелание-срещу доплащане (30 евро).Отпътуване за древния Ассос,откъдето се открива красива панорама на Едремитския залив и остров Лесбос. В Ассос ще видим храма на Атина.В околностите на храма е била философската школа,където е преподавал Аристотел.Ще посетим агората на древния град,античния театър и некропола.Ще се поразходим  сред каменните домове на Бехрамкале.

Връщане в Акчай. Свободно време за плаж.Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН   Закуска.Освобождаване на хотела.Отпътуване за Чанаккале. По пътя посещение на древна Троя- античен град в съвременна Турция, намиращ се в далечния северозапад на региона, известен в края на класическата античност като Мала Азия, сега известен като Анатолия. В този град в миналото е „горяла” Троянската война, описана в една от двете епични поеми, приписвани на Омир.Свободно време.

Отпътуване за Чанаккале и посещение на  крепостта Чименлик от 15 век, откъдето започва историята на единствения нов град от времето на отоманската империя.

Свободно време за разглеждане на града и обяд.

Отпътуване за България.

Пристигане във Варна-късно вечерта/рано сутринта.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Акчай –хотел 3*;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Екскурзовод –представител на турската фирма партньор;
 • Пешеходен тур на Гейикли;
 • Посещение на розовото езеро с форма на сърце;
 • Посещение на храма на Аполон с мишките;
 • Посещение на Чанаккале;
 • Посещение на древна Троя;
 • Посещение на крепост Чименлик;
 • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г;

 

Офертата не включва:

 • Екскурзия до остров Бозджаада – 30 евро на човек (цената включва: трансфер, ферибот,местен екскурзовод);
 • Екскурзия до Ассос – 30 евро;
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Медицинска застраховка за лица над 65 г.- 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

 

Необходими документи:  международен паспорт или лична карта; за деца под 18 г. непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие (съответно от единия или двамата родители), че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие (по 2 броя). Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл. 97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ със  Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  0370010004374 гр. Варна.

 

 

 • Дни Място Времетраене: