Екскурзия до Хотнишки водопад и Велико Търново

Категория еднодневни
Месец октомври

Дата: 24.10.2021 г.

Цена: 35 лв.

 

 

Програма на пътуването:

Отпътуване от Варна (ул. Антим 1) в 07:00ч, от Шумен (пети километър) в 08:00ч, от Търговище (бензиностанция OMV) в 08:30ч. Пристигане във Велико Търново – столица на Втората българска държава и на Княжество България в периода 1878 – 1879г. През средновековието носи името Търновград, като постепенно става известен с наименованието Търново. На 27 юли 1965г пред него е добавено “Велико” в чест на предишната слава на града. Следва пешеходна обиколка с екскурзовод на Самоводската чаршия – сигурно най-популярната за туристите улица във Велико Търново, заради автентичния си дух. Тя се формира като улица на занаятчии и търговци през 60-те и 70-те години на 19 век и до днес пази този облик на оживена търговска улица, по която всеки ще намери нещо полезно за себе си. На Самоводската чаршия в онези времена е имало и няколко хана. Днес реставрирана е сградата на Хан Хаджи Николи, където има хотел и ресторант.

Посещение на църквата “Св.Четиридесет мъченици” – една от най-емблематичните средновековни църкви във Велико Търново. Намира се в подножието на крепостта Царевец и е тясно свързана с историята на България. Построен е и стенопис в чест на победата на цар Иван Асен II над епирския деспот Теодор Комнин при Клокотница на 22 март 1230г. Превземането на Търново от османските турци довело до упадък на манастира. Изчезнала социалната прослойка (българската аристокрация), която поддържала манастира и църквата, намалял броят на християните. Църквата обслужвала християните в квартала до ХVІв, когато била превърната в мюсюлманска джамия.

Именно това спасява храма, защото всички християнски храмове на Царевец и на Трапезица са разрушени в османската епоха (1396 – 1878г). След Освобождението през 1878г храмът отново става християнска църква.

Посещение на музея на илюзиите – различния музей, където нищо не е такова каквото изглежда. Музеят на илюзиите във Велико Търново преобръща представите за реалността и разколебава доверието в собствените очи. Свободно време за обяд.

Отпътуване за Хотнишките водопади – незабравима разходка до изненадващо красиво място. Посещавайки го, имате възможност да съчетаете красивите гледки, с възможността да се разходите сред една толкова чиста и непокътната местност. Отпътуване за Варна. Пристигане в града около 19:00ч.

 

Офертата включва:
• Транспорт с комфортен туристически автобус;
• Посещение на Самоводската чаршия, църквата “Св.Четиридесет мъченици” и музея на илюзиите (без включена входна такса) във Велико Търново;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута.

Допълнителни услуги 
(срещу доплащане):
• Входна такса за музея на илюзиите – 12 лв за възрастен, 9 лв за студент и пенсионер, 8 лв за дете от 7 до 18 г, безплатно за деца до 7 г.

 

 

 

ВАЖНО!!!!!  ДЕЦА ДО 6 Г. ПЪТУВАТ БЕЗПЛАТНО.ЗАПЛАЩА СЕ 2 ЛВ ЗА ЗАСТРАХОВКА.

 

 

Mинимален брой участници: 30

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за плащане : 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100003201, гр. Варна.

 

 

  • Дни Място Времетраене: