Екскурзия до Хасково,Златоград,Кърджали,Перперикон

Категория България
Месец Август

Дата: 30.08 – 01.09.2019 г

Цена: 138 лв.

Програма:

1 ДЕН      Отпътуване от Варна,ул. Антим 1 в 05.30 ч.

Кратка почивка на бензиностанция “Лукойл”/Слънчев бряг/.

Около 07.30 отпътуваме за Хасково където ще посетим Монумент “Св.Богородица”-най-високата в света статуя на Пресвета Дева Мария с Младенеца.Монументът е открит на 08.09.2003 г. и осветен от Митрополит Арсений.

Свободно време за обяд.

Отпътуване за Златоград. Настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.

2 ДЕН   Закуска.Отпътуване за Кърджали и посещение на църквата “Св. Успение Богородично”,стопанисвана от отец Боян Саръев.

В града може да посетите Регионален исторически музей – заобиколен е от красив парк, приютяващ над 30 растителни видове, които могат да бъдат видени единствено в България.

Сградата е била предназначена за мюсюлманско духовно училище (медресе), но никога не е изпълнявала такава роля. В периода 1934 – 1947 година е използвана за военни цели. След това е била училище и филиал на Пловдивския университет. Превърната е в музей през 1980-1983 г. През 2005 г. със заповед на министъра на културата сградата е обявена за архитектурен паметник с национално значение.

Свободно време за обяд.

Отпътуване за Перперикон – археологически  комплекс в Източните Родопи,състоящ се от голямо мегалитно светилище отпреди 8000 г. през каменната ера,паметници от античността и средновековна крепост.

Скалното светилище представлява огромен планински масив,в който всяка педя от скалната повърхност е била обработена от човешка ръка.На самия връх е разположен огромен басейн,скални тронове,просторни изсечени в скалата помещения и пейки.

В централната част на крепостта е разкрита късноантична християнска църква,еднокорабна с два притвора.

Свещенният хилядолетен град е унищожен от османските турци през 1362 г.и жителите му са отвлечени в робство.

Отпътуване за Златоград.Свободно време.Нощувка.

3 ДЕН   Закуска.Освобождаване на хотела. Отпътуване за Каменните гъби.

Според легендата въглищарят Радуил имал 4 дъщери.Един ден те тръгнали за вода ,но били подгонени от орда нашественици.Девойките изплашили коня на водача,който паднал на земята и бил разкъсан от момичетата.Четирите били застигнати от приятеля на загиналия – Омур. Той замахнал с ятагана и отсякъл главата на едната от тях,но щом докоснала земята,тя мигом се превърнала в каменна гъба.Замахнал и покосил другите две сестри,но се повторило същото.Изплашил се Омур,слязъл от коня,но преди да убие последното девойче,главата и сама се превърнала в камък.

Ужасен, той скочил от коня и понечил да избяга,но при първата крачка се превърнал в черна скала.Хората и днес наричат самотната канара в близост до гъбите Каратепе (черен хълм).

Отпътуване за Александровската гробница – открита от археолога Георги Китов през 2000 г.

Принадлежала е на тракийски цар или знатен аристократ.Предметите,свързани с погребалната церемония и тракийските религиозни вярвания за отвъдния живот са ограбени,но гробницата впечатлява с уникалните си стенописи.Те са разположени по стените както на гробната камера,така и в предверието.Изобразени са предимно ловни сцени ,както и погребален пир.

Свободно време за обяд.

Отпътуване за Варна.Пристигане в града късно вечерта.

Офертата включва: 

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски в хотел “Енчови Странноприемници”;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на Кърджали,Хасково,Перперикон,Каменните гъби,Александровска гробница, Статуята на Пресвета Дева Мария с Младенеца,Регионален Исторически музей -Кърджали  (без включени входни такси);
 • Застраховка за лица до 64,99 г.;

Офертата не включва:

 • Медицинска застраховка за лица над 65 г. -2 лв. (на ден);
 • Входна такса за Александровската гробница : възрастни – 4 лв., ученици, пенсионери и студенти – 2 лв.;
 • Входна такса за Перперикон  -възрастни – 3 лв.,учащи и пенсионери – 1 лв., деца и хора с увреждания – безплатно;
 • Регионален исторически музей – Кърджали входна такса за възрастни – 3 лв.,учащи и пенсионери – 1 лв.
 • Разходи от личен характер;

Минимален брой участници: 40

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие- по 2 броя. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Туроператорът си запазва правото на промяна на последователността  на посещаваните обекти;

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100001945, гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: