Екскурзия до Тетевен, Рибарица и Съева дупка

Категория предстоящи
Месец октомври

Дата: 23-24.10.2021 г

Цена: 99 лв.

Програма:

1 ДЕН  Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 07.00 ч.Кратки почивки по пътя.

Пристигане в Тетевен.Разходка из „Алтън Тетевен” – центъра,Историческия музей- създаден по инициатива на благотворителен комитет “Георги Бенковски” през 1932г. В него е разположена първата музейна сбирка. След преустройство и разширение на музея през 1974г. е открита нова експозиция, която представя историческото минало на града от най-дълбока древност до освобождението от османско робство.

В музеят може да видите развитието на Тетевенския край от древността до освобождението от османско владичество. Музейната експозиция включва три раздела: Археология, Етнография и Възраждане. В първия са показани оръдия на труда от късния палеолит и неолит, находки, разкриващи материалната и духовна култура на траките. Във втория – занаятите, характерни за тетевенския район, икономическия и духовния напредък на района главно през ХVІІІ и ХІХ век. С най-много материали е отразен основния поминък на населението от това време – скотовъдство, дърводобив, занаятчийство и търговия. В последния, чрез снимки, документи и лични вещи е показано участие на тетевенци в национално-освободителните борби.

Настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.

2 ДЕН  Закуска.Посещение на Рибарица- най-дългото село в България.То се протяга в полите на Тетевенския Балкан,и ще ви очарова с девствена природа,чист въздух,изпълнен с аромат на билки и гостоприемна атмосфера.

Отиваме и до „Кървавото кладенче”лобното място на Бенковски.По време на Априлското въстание село Рибарица е било център на драматични събития.Георги Бенковски –един от водачите на  въстанието е убит на 25 май 1876 г. в местността Костина.В негова памет през 1908 г.е издигнат паметник до кладенеца,наречен „кърваво кладенче”,защото в него е измита отсечената глава на войводата.

Какво да се прави и в най – красивите места живеят предатели. Регендата разказва, че тетевенци го насекли на парчета…

Ще посетим пещера Съева дупка !

Отпътуване за Варна.

Пристигане в града около 20.00 ч.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на Тетевен;
 • Посещение на Рибарица;
 • Посещение на „Кървавото кладенче”;
 • Посещение на Съева дупка ;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;

 

Офертата не включва:

 • Входна такса за Исторически музей- 2 лв.
 • Вход за пещера Съева дупка – 5 лв
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г- 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

 

  ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

      Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100003201, гр. Варна.

 

 • Дни Място Времетраене: