Екскурзия до Съкровището на Унгария- Будапеща и Виена – градът на класиката и изкуството

Категория чужбина
Месец юни

Дата: 22-27.06.2022 г

Цена: 610 лв.

 

Програма:

1 ден   Отпътуване от Варна,ул.Антим 1. Пристигане в Нишка баня.Нощувка.

2 ден  Закуска.Отпътуване за Унгария.Пристигане и настаняване в хотела.Нощувка.

3 ден   Закуска.Разглеждане на Будапеща с екскурзовод.Обиколка на града – Парламента – построена между 1885 -1904 г. от Имре Щайндл. Сградата на унгарския парламент се отличава със своята величественост и красота. Има 365 кули – за всеки ден от годината, а височината от 96 метра е свързана с навършването на хиляда години през 1896 от пристигането на маджарите в Панония. Тъй като е построен от песъчливи камъни на брега на р. Дунав, влагата от реката всяка година разяжда стените му и поради многото детайли се налага да се извършват почти непрекъснати ремонти на Парламента. При бомбардировките през Втората световна война е бил почти напълно разрушен, но след войната е възстановен и днес унгарците са горди с величествената постройка, една от най-красивите парламентарни сгради в Европа.

Следва посещение на мостовете над Дунав,Рибарските кули и улица Ракоци.

След обяд-посещение на Сент Ендре –етнографския комплекс и музея на марципана.

По-желание –разходка по Дунав с кораб на чаша шампанско,торта и валсове.

Прибиране в хотела.Нощувка.

4 ден   Закуска. Отпътуване за Виена.Панорамна обиколка на Виена с екскурзовод – булевард Рингщрасе –един от най-известните булеварди в Европа.Изграден е преди близо 160 г. и е с дължина 5 км.

Следва Операта -най-големият оперен театър в Австрия и център на музикалната култура в страната. Разположена е в центъра на австрийската столица и със своите прекрасни представления се ползва с репутацията на един от най-добрите оперни салони в света.

Следва Кметството и Парламента,къщата на Хундертвасер,Пратера и Центъра на ООН. Свободно време за разходка. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден  Закуска.Екскурзия до Шонбрун –лятната резиденция на австрийските крале /пътува се с метро/.Строителството на  двореца започва през 1696 г. по нареждане на император Леополд I. Първоначално е създаден като ловна хижа. След това се превръща в лятна резиденция на Хабсбургите, построена в периода 1696–1713 г. Златният век на двореца е по времето на императрица Мария Терезия. Тогава дворецът е трансформиран в стил рококо. В него има 1441 стаи, като 40 от тях са отворени за посещение.Сред тези 40 стаи особен инетрес представляват: стаята на Сиси,стаята на Мария Антоанета,Китайският кабинет,Ореховата стая и Огледалната стая.

Следва посещение на Пратера – голям обществен парк.

Отпътуване за България.

6 ден  Пристигане във Варна.

 

 

 

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • 1 нощувка със закуска в Нишка баня;
 • 2 нощувки със закуски в Будапеща;
 • 1 нощувка със закуска във Виена;
 • Посещение на Будапеща;
 • Панорамна автобусна обиколка на Виена;

 

Офертата не включва:

 • Входни такси за музеите;
 • Корабче по Дунав – 15 евро;
 • Двореца Шонбрун -20 евро;
 • Медиинска застраховка за лица до 65 г. – 8 лв;
 • Медицинска застраховка за лица от 65 до 80 г. -12 лв;
 • Разходи от личен характер;

 

АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЦЕНИТЕ НА ВХОДНИТЕ ОБЕКТИ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ОТ ЕКСКУРЗОВОДА!

 

 

 

Минимален брой туристи за провеждане на пътуването : 40 души.

Срок за уведомяване на клиентите , в случай че пътуването се анулира: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта ; няма визови , санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начини за плащане: депозит – 30% от пакетната цена; доплащане- до 10 дни преди отпътуването.

 

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Туроператорът си запазва правото на промяна на последователността  на посещаваните обекти;

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100003201, гр. Варна.

 

 • Дни Място Времетраене: