Екскурзия до Солун, Преспанското езеро,Охрид

Категория чужбина
Месец Август

Дата: 13-16.08.2020 г

Цена: 260 лв.

Програма:

1  ДЕН   Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 05.00 ч.,Бургас (бензиностанция OMV) около 07.30 ч. Преминаване в Гърция при Свиленград. Пътуване през Беломорска  Тракия. Нощувка около Солун.

2 ДЕН   Закуска.Разглеждане на Солун (Бялата Кула,паметника на Александър Македонски,Арката на Галерий,църквата „Св.Димитър”).

Отпътуване за Преспанското езеро – един от най-красивите сладководни басейни в югоизточна Европа.Езерото се разтила на три държави: Гърция,Албанияи Македония.

Преспанското езеро е включено в границите на Санстефанска България през 1878 година. Заобиколено от планини от всички страни,  езерото  омагьосва с изключителната си красота.

Следва посещение на остров Свети Ахил – любимото място на цар Самуил, един от последните владетели на Първото Българско царство, живял в трудни и смутни времена. Там, в едноименната базилика, той е бил ръкоположен за български цар и пак там в нея е бил погребан заедно с част от своите храбри войни.

В средата на 20-ти век при археологически разкопки са открити гробовете на цар Самуил, на сина му Гаврил-Радомир, царувал за кратко след смъртта на баща си, и на още около 300 души, погребани до базиликата. Предполага се, че това са част от ослепените Самуилови войни.

Отпътуване за Охрид.Вечеря.Нощувка.

3 ДЕН  Закуска.Разглеждане на забележителностите на Охрид – Охридското езеро – един от най-красивите  подаръци на природата в Европа.Достатъчно е да го видите отдалече,да се взирате в безкрайното синьо,за да се влюбите в него.

Ще посетим и манастира „Св.Наум ”- последната българска светиня в югозападните македонски покрайнини .  Построен през 893-900 година от свети Наум Охридски, най-младият от първите ученици на свети Кирил и Методий, със съдействието на българските владетели Борис и Симеон. След смъртта му на 23 декември 910 година манастирската църква, първоначално носеща името „Свети Архангели“, започва да бъде наричана с неговото име. В нея се съхраняват и мощите на Свети Наум Охридски.

Посещение на античния амфитеатър –използван от римляните за гладиаторски битки. Изграден е към края на III или началото на II век преди Христа. Служил е за драматични, музикални и поетични представления. Изграден е с богата архитектурна декорация. На две запазени плочи, съхранявани в Охридския музей, е изобразен бог Дионис с музите. На някои от седалките са изписани имената на хората, които са ги закупили – запазени са имената на Крисп и Топос.

Следва посещение на стария град,църквата „Св.София” (само отвън),църквата „Св.Климент”,Самуиловата крепост и прочутата Охридска чаршия.

Кратка спирка в Струга.Свободно време.

Посещение на Билянини извори – извести като място за романтични срещи на влюбени от стотици години.

Следва – вечеря с музика и танци.Нощувка.

4 ДЕН  Закуска.Отпътуване за Скопие.

Ще посетим  гроба на Гоце Делчев,църквата „Св.Климент” и центъра на Скопие.

Отпътуване за Варна.

Пристигане в града – късно вечерта.

 

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска около Солун, 2 нощувки със закуски и вечери в Охрид;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на Солун (без включени входни такси за обектите);
 • Посещение на Охрид (без включени входни такси за обектите);
 • Посещение на Скопие (без включени входни такси за обектите);
 • Медицинска застраховка за лица до 69,99 г.;

 

Офертата не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

От 01.01.2018 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса ,която се заплаща лично от туристите на място в хотела:

 • За 5* хотели-4 евро /стая/нощувка
 • За 4* хотели-3 евро/стая/ нощувка
 • За 3* хотели-1,5 евро/стая/ нощувка
 • За2* ,1* хотели- 0,5 евро/стая/ нощувка

 

 

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

Mинимален брой участници: 35

    Необходими документи: лична карта

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за плащане : 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ със  Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100002625, гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: