ЕКСКУРЗИЯ ДО СОЛУН,МЕТЕОРА,КАВАЛА,ВЕРГИНА И ТАСОС

Категория чужбина
Месец септември

ДАТА:05.09.2018 г

ЦЕНА:284 лв.

Тръгване от Варна /Антим 1/-19.00 ч.,от Бургас/OMV/21.00 ч.

1 ДЕН    Пристигане в Катерини -Паралия.Настаняване в хотел.Свободно време.Възможност за плаж  или посещение на магазин за кожени палта където може да пазарувате на фабрични цени директно от собственика.Вечеря в ресторант на самия бряг на морето/допълнително заплащане на място/.Нощувка.

2 ДЕН   Закуска.Екскурзия до Метеора-величествени скали образувани от преди 25 мил.Години,заселени от монаси около IX век след Хр.Посещение на Големия Метеор или така наречен Преображенски манастир.Посещение на работилница -музей с беседа за изработване на икони и символи изработени в манастирите.Пътува се за  Темби ,посещение  на скалния манастир Св.Параскева-покровителка на семейството лечителка на зрението.Тук се намира оригинала на Чудотворната икона на Светицата изобразена с очички на тялото.Може да я докоснете ,може да оставите скъпи за вас вещи ,очила.На това място се намира свещения извор на красивата девойка Дафни от където може да си налеете от лековитата вода .Връщане в хотела в Паралия.Гръцка вечер с богата вечеря и програма.Нощувка.

3  ДЕН   Закуска.Екскурзия до Солун -обзорна обиколка ,стари византийски църкви.Арката на Галер,Бялата кула/Левкос пиргос/,Посещение на църквата Св.Димитър.Свободно време.Пътува се за Вергина -древната столица на Егейска Македония.Посещение на впечатляващата гробница-музей на Филип Македонски.Тук се намира златната ларнака със символа на Вергина и много експонати пренадлежали на царското семейство.От павилиони до музея ще можете да си закупите златни и сребърни парички-медальони с лика на Великия Александър,символа на Вергина и копия от накитите на царете и принцесите.

4   ДЕН   Закуска.Пътува се за Кавала-най красивия град в Гърция.

Престой за разглеждане и снимки.Пътува се с красив кораб за о-в Тасос,разходка по крайбрежната улица,възможност за обяд в ресторант на брега на морето.Тук може да опитате най вкусните гръцки гозби!

Късно след обяд/вечерта се пътува за България.

 

Цената включва:

♦ 3 нощувки и  3 закуски;

♦  Транспорт с луксозен автобус;

♦  Медицинска застраховка в/у  5000 евро;

♦   Пътни и гранични такси;

♦   Гръцка вечер с програма и вечеря;

♦   Посещение на Кавала;

♦   Беседи през цялото време на екскурзията;

 

Цената не включва:

♦  Екскурзия до Метеора- 25 евро  ( входна такса – 3 евро);

♦   Екскурзия до о.Тасос – 8 евро;

♦   Екскурзия Солун и Вергина – 15 евро ( вход за музея – 12 евро,за навършили 65 г – 6 евро,за ученици,студенти и акредитирали лица – безплатно /да носят документ/.

От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща лично от туристите на място в хотела.

Mинимален брой участници: 40

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”Евроинс „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер 03700100001423, гр. Варна.

  • Дни Място Времетраене: